Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Sport

FC Weesp verspeelt voorsprong

Weer heeft FC Weesp een voorsprong verspeeld. De Weespers konden na een goede voorsprong geen potten breken tegen koploper FC Abcoude en verloor met 2-1. FC Weesp startte goed en kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Jesse van Huisstede. Daarna vergaten de Weespers door te drukken. Er kwamen wel wat kansjes, maar een grotere voorsprong bleef achterwege. Doordat FC Weesp vergat de voorsprong te vergroten kreeg FC Abcoude kansen om terug te komen. Vooral na rust was de koploper een stuk sterker dan FC Weesp. FC Abcoude zette aan en kon al snel een tegentreffer maken. Even later volgde na een fout van FC Weesp ook de tweede goal van FC Abcoude.

Zaterdagelftal kent problemen

Met meer problemen dan vooraf gedacht heeft de zaterdag van FC Weesp afgelopen weekend gewonnen van het veel lager geklasseerde 't Gooi. De Weespers wonnen met 3-1. Vooral voor rust was FC Weesp veel beter dan de tegenstander, maar het duurde lang voordat FC Weesp kon scoren. Er kwam wel een doelpunt, van de voet van Kobus den Uyl. Daarna kende FC Weesp meer problemen met het afronden van kansen. Na rust maakte Lesley Las van Bennekom de tweede goal, maar daarna zakte FC Weesp ver terug. De tegenstander kwam echter tekort om echt wat terug te doen. Sasja Fransen kon de derde Weesper goal maken.

Forse klap MHCW

Vooral doordat de ploeg vergat om voor rust echt door te drukken heeft MHCW afgelopen weekend een zware nederlaag geleden tegen Alliance. De Weesper hockeyers werden met 8-4 van de mat geveegd. MHCW leek voor rust de betere ploeg en kon veel druk zetten. Doelpunten bleven echter achterwege. Geheel onverwacht kon de tegenstander wel twee keer scoren. Na rust leek MHCW heel even terug te komen, maar sloeg de tegenstander weer een paar keer hard doe. Daarmee was het duel snel gespeeld.

Late goal nekt hockeysters

Een afgekeurde goal en een late tegentreffer hebben de hockeysters van MHCW afgelopen weekend de kop gekost tegen HC Naarden. De Weesper hockeysters verloren op het laatste moment met 2-1. Doordat MHCW slecht startte kon de tegenstander al snel op voorsprong komen. Eenmaal wakker geschud speelde de ploeg veel beter en kwam nog voor rust een tegentreffer. Na de rust bleef MHCW goed doorgaan en leek de ploeg ook op voorsprong te komen. De goal werd echter afgekeurd. Daarna kreeg MHCW het deksel op de neus.

Gehavend We Have komt tekort

We Have heeft het eerste duel op het net opgeleverde veld verloren. De Weesper handbalsters kwamen met 15-17 tekort tegen Baarn. We Have was gehavend, maar bleek erg gewaagd aan de tegenstander. Na de eerste helft was het 9-7. Na de rust startte Baarn beter en kwam de ploeg sterk terug. We Have kwam net tekort om alsnog een zege te pakken.

Nederlaag Argus

Weer een nederlaag voor Argus. De Weesper korfballers konden tegen Eemvogels geen potten breken en verloren met 7-17. Vooral voor rust speelde Argus ondermaats. De Weesper toonden nauwelijks vechtlust en de tegenstander kon zonder problemen tot kansen komen. Na de eerste helft stond het al 3-10. Na rust werd het spel van de Weespers amper beter. Het ontbrak vooral aan goed samenspel en goede kansen.

Waterpoloërs sterk

Sterk spel, maar slechts een punt voor de waterpoloërs van Triton. De Weespers kwamen na een spannend duel tot 5-5 tegen De Otters. Het duel met de Bussumse tegenstander was elke seconde spannend. De Bussumers kwamen al snel op voorsprong, maar de Weesper waterpoloërs konden meteen wat terugdoen. Datzelfde gold even later toen de tegenstander weer op voorsprong kwam. De Weespers konden veel kansen van de tegenstander wegwerken en kwamen knap terug tot 5-5. Daarna golfde het spel op en neer, maar verdere goals bleven achterwege.