Voetballers FC Weesp pakken punten

WEESP - Er waren genoeg kansen op meer, maar FC Weesp heeft afgelopen weekend een punt overgehouden aan het treffen met concurrent Legmeervogels. De Weespers, net een plaatsje lager geklasseerd dan Legmeervogels, stapten met 2-2 van het veld. Een goed resultaat, maar zeker doordat FC Weesp een half uur tegen een ondertal speelde deed de ploeg toch wat tekort.

Legmeervogels startte beter dan FC Weesp. De tegenstander was een stuk feller en was aan de bal ook sterker dan FC Weesp. Het duurde even voordat er ook echt kansen kwamen, maar halverwege de eerste helft kon Legmeervogels toch de score openen. FC Weesp werd daarmee wakker geschud. De Weespers werden feller en feller en zette meer druk op de achterhoede van de tegenstander. Nog voor rust kon FC Weesp de opgelopen schade repareren toen Ramon Westland mocht aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde achter de achterhoede van Legmeervogels. Topscorer Jesse van Huisstede kon de bal met een knappe boogbal tot doelpunt promoveren en daarmee z'n doelpuntentotaal ophogen tot twaalf stuks. Na de rust startte FC Weesp sterk. Koud op het veld kon Koen Buddenberg de Weespers op voorsprong zetten na een goede pass van Jesse van Huisstede. Even leek alles er goed voor de staan voor FC Weesp, zeker toen de rechtsback van Legmeervogels met twee gele kaarten - en dus rood - van het veld moest. FC Weesp leek met een overtal de zege zeker te kunnen stellen, maar moest toch nog een doelpunt toestaan. Legmeervogels kreeg een strafschop na een vermeende fout van FC Weesp. De strafschop werd benut, waardoor het toch 2-2 werd. FC Weesp kon het resterende kwart duel geen goal meer maken, de rust ontbrak.

Geen problemen zaterdagelftal

Met zeven doelpunten heeft het zaterdagelftal van FC Weesp geen problemen gehad om streekgenoot SV Diemen aan de kant te zetten. De Weespers waren met 7-2 veel te sterk voor de laag geklasseerde tegenstander. FC Weesp kwam al snel op voorsprong door doelpunten van Sasja Fransen (3x). Na de rust volgden er meer goals: Sasja Fransen, Alexander Fransen en Joshua Hobbelink (2x) zorgden de afgetekende zege tegen SV Diemen. Doordat koploper NVC punten verspeelde kon FC Weesp een gedeelte van de achterstand goedmaken. FC Weesp staat nu op 4 punten achterstand op de Naarder nummer één.

Voetbalsters teleurgesteld

Een enorme domper voor de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend. Waar het team goed speelde, verloor het toch van het Amsterdamse AFC: 1-3. FC Weesp speelde sterk en was erg gewaagd aan de Amsterdamse tegenstander. De Amsterdammers kwamen met wat geluk op voorsprong toen een speelster van FC Weesp de bal achter de verkeerde keepster werkte. Na rust kon FC Weesp terugkomen. Na een perfecte pass van Naomi Hoffmeister kon Sanne van Dalen een doelpunt maken voor FC Weesp. AFC kon echter meteen weer op voorsprong komen door een vermeende buitenspelgoal. Dat bleek de klap voor FC Weesp, des te meer toen er meteen daarna ook een derde Amsterdamse goal kwam.