Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Sport

FC Weesp tevreden met een punt

Voetballend kon het nog wel een stapje beter, maar FC Weesp heeft afgelopen weekend knap een punt overgehouden aan de topper tegen het sterke Amsterdamse Zeeburgia. De Weesper tweedeklasser stapte met 1-1 van het veld af.

FC Weesp en de Amsterdammers waren het hele duel aan elkaar gewaagd. Dat had als gevolg dat het lang duurde voordat er echt kansen gecreëerd werden. FC Weesp startte goed, was het meest aan de bal en had de betere kansen. Halverwege de eerste helft leverde dat een voorsprong op. Kick van Aelst kon na een goede solo voorgeven op Marcin Kmiecik. De ervaren Weesper schoot de bal hard, maar de keeper kon nog redden. Thijs Visser kon de afgeslagen bal echter alsnog tot doelpunt promoveren. Nog voor rust konden de Amsterdammers wat terug doen. Met meer druk op de achterhoede van FC Weesp kwam er meer gevaar van de Amsterdammers. Dat leverde ook een doelpunt op. Een Amsterdamse aanvaller kon knap scoren na een strakke voorzet van oud-FC Weesp-speler Dino Cornet. Na de rust leken de Amsterdammers wat sterker dan FC Weesp. De ploeg was meer aan de bal, maar echte kansen bleven achterwege. Dat was mede te danken aan goed spel van de achterhoede van FC Weesp; het kwartet won veel duels. Daarnaast stond ook doelman Wim Tap sterk te keepen. Aanvallend probeerde FC Weesp vooral met counters voor gevaar te zorgen, maar dat leverde geen echte kansen op. FC Weesp kreeg één goede kans: Ramon Westland kon met een halve omhaal voor gevaar zorgen, maar de bal belandde net naast. Ook de Amsterdammers konden geen doelpunten meer maken.

Zaterdagelftal houdt koers

De zaterdag van FC Weesp doet het nog steeds goed net achter koploper OSM'75. De Weespers wonnen afgelopen weekend zonder goed te voetballen met 5-0 van DOB. FC Weesp kende geen problemen met DOB. Voetballend was het soms ondermaats, maar toch kwam FC Weesp al voor rust op voorsprong door een doelpunt van Alexander Fransen. Na rust was FC Weesp een paar maatjes te groot voor DOB. Joshua Hobbelink verdubbelde de voorsprong voor FC Weesp en scoorde later nog een doelpunt. De andere Weesper goals kwamen van Sasja Fransen en Casper de Gooijer. FC Weesp staat na afgelopen weekend op een tweede plaats. Dat komt mede doordat de duels van concurrenten Eemnes en Eemboys afgelopen weekend afgekeurd werden.

Argus komt net tekort tegen DOC

Net een puntje tekort afgelopen weekend voor de korfballers van Argus. De Weespers verloren krap van Bussumse buur DOC: 13-12. Argus kende genoeg problemen met DOC. Het voornaamste probleem was dat Argus verkeerde keuzes maakte, waardoor het aanvalsspel te veel ontregeld werd. DOC kon met een paar goede ballen op voorsprong komen. Na de eerste helft stond het 7-6. Na de rust speelde Argus een stuk beter en had de ploeg de overhand. Dat leverde zelfs even een voorsprong op. Toch kon de tegenstander vlak voor het slot van het duel nog een goal maken, waardoor Argus alsnog verloor.

Weer punt waterpoloërs

Weer slechts een punt voor de waterpoloërs van Triton. Afgelopen weekend deelden de Weespers voor de zesde keer deze jaargang de punten. Deze keer werd het 4-4 tegen De Watertrappers. De Weespers waren het hele duel de betere en kregen vele goede kansen. De meeste kansen werden echter om zeep geholpen. Toch stonden de Weespers het hele duel op een voorsprong. Op het laatste moment werd de voorsprong toch weggegeven.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief