Afbeelding

Doek valt voor zaterdagelftal FC Weesp

Sport

WEESP - Het doek valt voor het eerste zaterdagelftal van FC Weesp. De voetbalclub heeft besloten het budget voor het team terug te draaien en meer geld te gaan voor het jeugdvoetbal. Het besluit heeft voor een schok gezorgd onder de spelers van de zaterdag-1, die nu niet meer verder willen.

Dat FC Weesp stopt met het eerste elftal op zaterdag zat er volgens bestuurder Arjan Geertsma al een tijdje aan te komen. "We hebben al langer de keuze gemaakt om vooral aandacht te besteden aan het verbeteren van de jeugd. Dat kost geld en als je dat goed gaat doen, heb je er ook meer geld voor nodig. We hopen de jeugdtak de komende jaren te versterken. We hebben besloten om dat geld op de zaterdag weg te halen. Daar hebben we lang over nagedacht, maar onlangs hebben we toch de knoop doorgehakt. Daar wordt gemengd op gereageerd, maar we moeten wel. De komende jaren gaan we het zaterdagvoetbal gefaseerd afbouwen."

Een schande
De stap van het bestuur is hard aangekomen bij de spelers en staf van de zaterdag. Er is vooral sprake van ongeloof. "Een schande", noemt elftalleider Arie van Overeem het. "Veel van onze spelers zijn letterlijk groot geworden bij Rapiditas, ADE, The Victory of FC Weesp. Dat het bestuur nu besluit de stekker uit het team te trekken is respectloos naar deze jongens toe. We zijn met z'n allen heel erg geschrokken en snappen er maar weinig van."

Gesprek
De spelers en staf van de zaterdag hopen nog op een goed gesprek met het bestuur. "We hopen dat we ze nog op andere gedachten kunnen brengen, maar daar hebben we een hard hoofd in. Vooralsnog voetballen we gewoon door, maar als de club echt besluit om ermee te stoppen zullen we met z'n allen opstappen."

Bestuurslid William Recker benadrukt dat het zaterdagvoetbal niet wordt afgeschaft en de jeugd, ook op zaterdag, hierdoor meer aandacht krijgt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant