Afbeelding

FC Weesp komt geen steek verder

Sport

WEESP - Een knap punt afgelopen weekend voor FC Weesp tegen de koploper, maar van een echt goed resultaat was geen sprake. FC Weesp pakte met 0-0 wel een punt tegen koploper DCG, maar kwam daarmee geen steek verder.

Dat FC Weesp van plan was om voor een stunt te zorgen tegen de sterke koploper was al snel te merken. Het duel tegen DCG was nog maar 30 seconden onderweg of er werd al een goal gemaakt, zo leek het. Een lange trap van Kick van Aelst werd verlengd door topscorer Jesse van Huisstede. Voor de tweede paal kon Oseanu Doorn de bal tegen de touwen werken. De goal werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Na de afgekeurde goal maakten de twee ploegen meer fouten. FC Weesp en DCG kregen wel kansen, maar bleken onscherp. Pas na een half uur voetballen leek de koploper het duel over te nemen. Met een paar goede kansen zorgden de Amsterdammers voor gevaar. FC Weesp mocht op momenten van geluk spreken dat de 0-0 voor rust bleef staan.

Na de rust konden er ook geen doelpunten genoteerd worden. Kansen bleven beperkt. Alleen FC Weesp-topscorer Jesse van Huisstede kreeg nog een levensgrote kans, maar raakte de bal voor het oog van de doelman helemaal verkeerd. Daarna was er nog amper spektakel. FC Weesp-aanvoerder Ramon Westland werd nog met twee keer geel - en dus rood - weggestuurd na een overtreding.

Zaterdag doet goede zaken
Op jacht naar de eerste plaats heeft het zaterdagelftal van FC Weesp afgelopen weekend goede zaken gedaan. Het geplaagde elftal won met 0-2 van het sterke NVC. De zaterdag van FC Weesp, waarvan een week geleden bekend werd dat het bestuur het budget voor het team afbouwt, toonde veel vechtlust. Vanaf de aftrap werd NVC onder druk gezet en werd er gevochten voor de punten. Door het goede spel hadden de Weespers geen problemen met de Naarder ex-koploper. Halverwege de eerste helft kon topscorer Sasja Fransen de score openen. Vlak na rust herhaalde de Weesper zijn kunststukje met een tweede treffer. Daarmee was het duel wel gespeeld.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief