Afbeelding

Waterpoloërs op stoom tegen De Otters

Sport

WEESP - Een sterke achterhoede en een goed scorende aanval. Alles leek afgelopen weekend te kloppen voor de Weesper waterpoloërs van Triton. De Weespers hadden geen problemen met de Bussumse aartsrivaal De Otters Het Gooi. De stand sprak na afloop boekdelen: 11-4.

De streekderby tussen de Weespers en de Bussumers mag elke keer weer tot een spektakel genoemd worden. Hoe goed of slecht de twee teams ook presteren, voor het duel tegen elkaar geven de teams alles. Dat bleek afgelopen weekend eveneens. Alleen was het nu Triton dat het meest opgeladen was voor de derby.

Vanaf de start van het duel was goed te merken dat de Weespers er op gebrand waren om de punten te pakken. Vooral door de sterke achterhoede van de Weespers kreeg de tegenstander amper kansen. Een snelle counter zorgde er vervolgens weer voor dat de Weespers zelf wel voor gevaar zorgden.

Snelle voorsprong
De Weespers pakten al vroeg een voorsprong. Na het eerste kwart stonden de Weespers op een 2-0 voorsprong. Na het tweede kwart stond er met 3-1 nog steeds een marge van twee doelpunten op het scorebord. Daarna werd het tempo opgevoerd en kwam de doelpuntenmachine van de Weespers op gang. Elke overname werd snel verlegd naar de aanval wat voor veel gevaar en doelpunten zorgde. Na het derde kwart stonden de Weespers op een 8-3 voorsprong, waarmee de zege zo goed als zeker was. De Otters gaven na het derde kwart de hoop op, waardoor de Weespers nog één keer aan konden zetten en de zege met 11-4 zeker konden stellen.

Veel doelpuntenmakers
De Weesper doelpunten werden gemaakt door Ewout van Heiningen (3x), Rob Mooijman (2x), Paul Duijn (2x), Jasper Versteeg (2x), Walter Pouw en Marcel Koenders.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief