Zwak FC Weesp wordt weggespeeld

WEESP - Een slecht FC Weesp heeft afgelopen weekend geen goed resultaat kunnen boeken tegen Hoofddorp. Met zwak voetbal maakten de Weespers geen enkele kans tegen de Hoofddorpers en stapte men met een 1-5 nederlaag van het veld. De schade had veel groter kunnen worden.

Het was al snel te merken dat FC Weesp een offday had. De Weespers startten slecht. Hoofddorp was veel feller en zorgde al snel voor gevaar, vooral met counters. Dat leverde de ploeg ook een voorsprong op. Hoofddorp schakelde snel om toen het de bal veroverde en na een fout van FC Weesp kon de ploeg een doelpunt maken. Na de goal kon FC Weesp nog heel even terugkomen. Wouter Spanjerberg gaf een hoge bal voor, waarna Jamal Bouhali de bal over de doelman van de tegenstander kon koppen. Dat leverde FC Weesp dus een doelpunt op, maar was meteen wel het laatste gevaar dat FC Weesp verzorgde. Hoofddorp sloeg nog voor rust een paar keer genadeloos toe. Vooral de derde goal van de Hoofddorpers was een fout van FC Weesp: de achterhoede gaf de bal met te veel gemak weg, waarna Hoofddorp voor rust op een 1-3 voorsprong kwam te staan.

FC Weesp had na rust het doel om de schade te repareren, maar de ploeg bleek kansloos. Sterker nog: het was vooral Hoofddorp dat de toeschouwers langs de kant van het veld kon doen opveren. Met twee doelpunten was de zege voor de ploeg al snel zeker. Daarna bloedde het duel langzaam dood. Van veel kansen was geen sprake.

Zaterdagelftal verslagen
Een zure nederlaag voor het zaterdagelftal van FC Weesp afgelopen weekend. De Weespers konden tegen één van de voornaamste concurrenten, OSM'75, geen punten pakken en verloren met 1-0. FC Weesp speelde afwachtend en dat zorgde ervoor dat de tegenstander het spel kon maken. Er kwam al snel gevaar. Het duurde echter tot na rust voordat OSM'75 kon scoren. Na de goal zocht FC Weesp meer de aanval, maar de ploeg kon geen goal maken.

Voetbalsters pakken punt
Met een gehavende ploeg door veel blessures hebben de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend een punt gepakt tegen het Amsterdamse Zeeburgia: 1-1. Hoewel FC Weesp gehavend was, was het wel de betere ploeg. Er kwamen al snel vele kansen voor FC Weesp, maar scherpte ontbrak. Toch kwam FC Weesp voor rust wel op voorsprong door een doelpunt van Sharon de Jong. Het leek er even op dat FC Weesp daarna zou doordrukken, maar het tegenovergestelde gebeurde: de Amsterdammers kwamen nog voor rust terug. Na de rust probeerde FC Weesp wederom om op voorsprong te komen. Het probleem was wederom dat de ploeg vergat kansen af te ronden. Daarmee bleef het duel tot de laatste seconde spannend, maar was het voor FC Weesp zuur dat er geen goal meer kwam. De ploeg besefte dat het met een punt tekort had geschoten.