FC Weesp lijdt te veel nederlagen, zoals een week geleden tegen Hoofddorp. Foto: Herman Hermsen.

FC Weesp kan play-offs wel vergeten

Sport

WEESP - Te veel verspeelde kansen. FC Weesp kan de play-offs van komend voorjaar, om te kunnen promoveren naar de eerste klasse, zo goed als vergeten. FC Weesp verloor afgelopen weekend van Legmeervogels (2-3). Alweer de zevende nederlaag van het jaar.

Vooral voor rust was het voetbal geen moment echt hoogstaand te noemen. Aan de bal maakte FC Weesp veel verkeerde keuzes en foutjes. Legmeervogels maakte deze fouten ook, maar kon wel op voorsprong komen. Halverwege de eerste helft werd een aanvaller van Legmeervogels ten val gebracht. De gegeven strafschop werd zonder problemen benut door de tegenstander van FC Weesp. Nadat de score geopend was kwamen er vooral zowel FC Weesp als Legmeervogels meer kansjes. Vlak voor rust kwam FC Weesp, wat verrassend, terug. Een scherp genomen corner van Kick van Aelst werd, na wat gerommel door Legmeervogels, tegen de touwen gewerkt door de teruggekeerde Wouter Spanjerberg.

Na de rust bleven foutjes de twee ploegen parten spelen. Er gebeurde echter wel meer. Vlak na rust moest aanvoerder Ramon Westland van het veld af na twee gele kaarten. FC Weesp probeerde te herstellen, maar kreeg een tweede tegentreffer te verwerken. Een knappe goal achter het standbeen langs zette Legmeervogels wederom op voorsprong. Vlak daarna werd het nog erger voor FC Weesp. Na de rode kaart voor Westland en de tegentreffer moest ook Jesse van Huisstede van het veld af met een rode kaart. De topscorer had kritiek op de scheidsrechter en werd daarvoor bestraft. Met negen man kwam FC Weesp voor een zware opgave te staan, zeker toen Legmeervogels ook haar derde goal kon maken. FC Weesp probeerde er het beste van te maken en had nog heel even kansen. Er kwam een tweede Weesper goal, gemaakt door Marcin Kmiecik na goed werk van Thijs Visser. Er was zelfs nog kans op 3-3, maar het ontbrak FC Weesp aan geluk.

Zaterdagelftal houdt kans
Waar het eerste zondagelftal van FC Weesp de play-offs wel kan vergeten, heeft de zaterdagelftal nog wel een kansje om mee te doen. Afgelopen weekend won de ploeg van SV Diemen: 3-6.

FC Weesp startte goed en was het meest aan de bal. Toch kwam de tegenstander op voorsprong na een wat vreemd schot. Voor rust volgende zelfs een tweede tegentreffer. Na de wat slechtere eerste helft kwam FC Weesp na rust op stoom. FC Weesp zette meteen de toon door vlak na de aftrap te scoren: Lesley Las van Bennekom schoot raak. Snel daarna stond het alweer 3-2 door een benutte strafschop van Jordy Neeft en een doelpunt van Joshua Hobbelink. SV Diemen kwam nog terug tot 3-3. Een hattrick van Rang Salih bezorgde FC Weesp echter alsnog een afgetekende zege.

Nederlaag voetbalsters

Een grote tegenslag voor de voetbalsters van FC Weesp. De Weespers kregen een zware nederlaag te verwerken tegen AFC: 0-6. FC Weesp speelde voor rust nog naar behoren, maar stond na de eerste helft toch op een 0-2 achterstand. Na rust was het spel vele malen slechter en gaf FC Weesp veel kansen weg. Veel foutjes, een slechte achterhoede en het verspelen van kansen zorgde ervoor dat de ploeg geen potten kon breken. AFC was een stuk sterker en scoorde nog 4 goals.