Hockeysters MHCW zetten goede stap

WEESP - Met een onverwachte, maar des te knappere zege op Bennebroek hebben de hockeysters van MHCW afgelopen weekend een goede stap gezet naar klassebehoud. De geplaagde Weesper ploeg was met 2-0 te sterk voor de nummer 3 van het klassement.

MHCW begon, anders dan het heenduel, erg fel. Dat leverde al meteen een voorsprong op toen Nina Gorter kon scoren voor de Weesper ploeg. Het was de start van een goede eerste helft van de Weespers. MHCW was de hele eerste helft een stuk beter dan Bennebroek en gaf geen enkele kans weg. De voorsprong bleef dan ook zonder problemen op het scorebord staan. Na rust zette Bennebroek alles op alles om wat terug te doen.

De tegenstander zette veel druk naar voren en kreeg nu veel meer kansen om wat terug te kunnen doen. Even leek het erop dat de tegenstander van de Weespers ook zou scoren. De toeschouwers telden het doelpunt al toen Weesper keepster Lorrain Odijk alsnog knap kon redden en haar ploeg op de been kon houden. De felle fase van Bennebroek vlak na rust was echter maar van korte duur.

De ploeg zakte al snel weer terug en zag MHCW het spel weer overnemen met goed hockey. De Weespers werden steeds sterker. Met een goed genomen strafcorner kon de ploeg de voorsprong zelfs verdubbelen. Weer was Gorter goud waard voor haar ploeg. Met de afgetekende voorsprong op zak werd de slotfase voor MHCW toch nog spannend, maar de Weespers konden de zege door hard werken zeker stellen.

Eveneens zege hockeyers
Voor de hockeyers van MHCW moet het de komende weken raar lopen om de ploeg nog van klassebehoud af te houden. De Weespers hebben een voldoende voorsprong op de onderste teams van het klassement. Afgelopen weekend werd er wederom afgerekend met een concurrent: Kikkers werd met 1-0 aan de kant gezet.

De Weespers staan na afgelopen weekend op een zevende plaats van het klassement, met nog 4 duels te spelen de komende weken. Met een paar goede resultaten zou de ploeg nog twee plaatsen hoger terecht kunnen komen. MHCW treft nog de hoger geklasseerde tegenstanders Houten en Terriërs en de lager geklasseerden Shinty en Spandersbosch.