Afbeelding

FC Weesp zeker van klassebehoud

Sport

WEESP - FC Weesp speelt volgend jaar nog een jaar tweede klasse. De Weespers stelden klassebehoud afgelopen weekend zeker na een zege op De Meteoor. Voetballend kon het allemaal veel beter, maar FC Weesp won wel: 3-1.

Voor rust was het voetbal geen moment hoogstaand te noemen. FC Weesp en De Meteoor voetbalden traag en konden de toeschouwers amper doen opveren. Het was wel FC Weesp dat het spel maakte, De Meteoor zakte al snel ver terug en gokte op de counter. FC Weesp leek voor rust op voorsprong te komen. De grootste kans was voor de teruggekeerde topscorer Jesse van Huisstede, na een goede voorzet van Koen Buddenberg. De bal werd echter knap gered door de doelman van de tegenstander. Aan de andere kant van het veld kreeg De Meteoor eveneens een goede kans op de score te openen. De bal belandde echter net naast het doel. Na rust was het voetbal wel beter. Vlak nadat het duel werd hervat kon FC Weesp op voorsprong komen. Na een goede steekpass kon Koen Buddenberg een knappe voorzet afleveren op het hoofd van Van Huisstede en dat leverde de eerste goal op. Later volgde een tweede goal van de Weesper topscorer van het klassement na een goede aanval met Thijs Visser. Van Huisstede kwam alleen voor de keeper te staan en rondde zonder problemen af.

Met een voorsprong van twee doelpunten leek het duel wel gespeeld. De Amsterdamse tegenstander kwam echter nog terug met een doelpunt en bleef een paar keer voor veel gevaar zorgden voor het Weesper doel. Het bleef daardoor spannend. FC Weesp kon op het laatste moment de marge weer vergroten naar twee doelpunten, wederom door een goal van Van Huisstede. De Weespers stelden daarmee, zonder echt goed te voetballen, de zege en bovenal klassebehoud zeker.

Zaterdagelftal houdt koers
Na weer een zege heeft het zaterdagelftal van FC Weesp nog steeds kans op deelname aan de play-offs om te promoveren naar de derde klasse. De Weespers wonnen afgelopen weekend afgetekend met 0-3 van VIOD Tienhoven. Om deelname aan de play-offs zeker te stellen moet FC Weesp komend weekend nog één laatste zege boeken en moet ook Eemnes mee werken. Laatstgenoemde ploeg moet Eemboys verslaan. Daardoor kan FC Weesp een periodetitel overnemen en kan de ploeg gaan warmlopen voor deelname aan de play-offs.

Punt voor voetbalsters
De voetbalsters van FC Weesp hebben een punt overgehouden aan het laatste duel van het voetbaljaar. Afgelopen weekend stapte de ploeg tegen IVV met 1-1 van het veld. FC Weesp moest het doen zonder een aantal vaste waarden, maar startte sterk. Toch had de ploeg een zware klus aan de eveneens sterk voetballende tegenstander. IVV zorgde voor het eerste gevaar en leek ook de score te openen, maar de keepster van FC Weesp kon dat knap voorkomen. Vlak voor rust scoorde de ploeg alsnog. FC Weesp was er na rust op gebrand om de achterstand goed te maken. Het goede voetbal leverde een doelpunt van Robien Lorent op, waardoor FC Weesp toch een punt pakte.