Afbeelding

FC Weesp met lege handen

Sport

WEESP - Het elftal deed zelf wat het moest doen, maar het was zaterdag toch geen feest voor het zaterdagelftal van FC Weesp. De Weespers kwamen tekort voor deelname aan de play-offs om te kunnen promoveren.

FC Weesp kwam tekort doordat concurrent Eemboys verrassend won van het al geplaatste Eemnes. Zelf wonnen de Weespers wel afgetekend: Zuidoost United werd met 9-0 verslagen. Toch was men na afloop teleurgesteld. FC Weesp had totaal geen problemen met de veel lager geklasseerde tegenstander. De Weespers zetten al snel veel druk en kregen voldoende kansen om te scoren. Dat deed het elftal dan ook volop. Grote man aan de kant van FC Weesp was Sasja Fransen. De topscorer maakte 4 van de Weesper doelpunten. De andere doelpunten werden gemaakt door Alexander Fransen, Patrick Pastor, Karel Voigt en Rang Salih (2x).

Met weer een zege op zak werden de Weespers derde en daarmee presteerde de ploeg het afgelopen jaar naar behoren. Een wat slechtere reeks duels, onder meer met een nederlaag tegen Eemboys dat nu naar de play-offs mag, koste FC Weesp echter de kop op jacht naar een terugkeer naar de derde klasse.

Spektakel voor zondagelftal
Een waar voetbalspektakel afgelopen weekend voor het eerste zondagelftal van FC Weesp. De Weesper sloten het voetbaljaar af met een absurd doelpuntenfeest: tegen nummer laatst DVC Buiksloot werd het 6-8.

De neutrale toeschouwers langs de velden van de Amsterdamse club werden vermaakt met een leuke pot voetbal. Aan twee kanten kon het spel beter, maar dat maakte het duel erg spannend. Aan de kant van FC Weesp was Jesse van Huisstede de grote man. De topscorer van de tweede klasse hoogde met 5 goals z'n toch al forse doelpuntentotaal op tot 34 treffers. De andere Weesper doelpunten werden gemaakt door Thijs Visser, Rick van den Burg en Kick van Aelst.

Tweede elftal kan promoveren
De twee eerste elftallen van FC Weesp staan met lege handen, maar het tweede elftal op zondag heeft nog wel kans op een feestje. De Weespers stelden afgelopen weekend deelname aan de play-offs zeker en maken daarmee nog kans om te promoveren naar de reserve-hoofdklasse. FC Weesp speelt de komende twee weken eerst twee duels voor de eerste ronde. Mocht FC Weesp goede resultaten boeken, dan volgt de twee weken daarna nog een ronde en kan FC Weesp dus echt promoveren. FC Weesp treft de komende twee weken eerst De Kennemers, een oude bekende. Twee jaar geleden speelden de eerste elftallen van de twee clubs tegen elkaar om te kunnen promoveren naar de eerste klasse.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Afbeelding
We horen nog niet helemaal bij Mokum Algemeen 2 jul, 09:54
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief