MHCW kan jaar alsnog redden

Sport

WEESP - MHCW kan zo langzamerhand gaan warmlopen voor nog een jaar tweede klasse. De Weesper hockeysters konden afgelopen weekend klassebehoud zo goed als zeker stellen door een knappe, maar zwaarbevochten zege op IJsseloever: 3-1.

Daardoor heeft het grotendeels teleurstellende hockeyjaar van de Weespers toch nog een goed slot. Vooral de laatste weken valt goed te merken dat er door het team hard geknokt wordt om klassebehoud zeker te stellen met beter hockey dan in een groot deel van de andere duels de afgelopen weken.

Afgelopen weekend toonde MHCW wederom veel vechtlust. Toch moest de ploeg even op gang komen en dat werd al snel door de tegenstander met een doelpunt bestraft. MHCW rechtte daarop de rug. Nog voor rust konden de Weespers met beter hockey voor veel gevaar zorgen aan de kant van de tegenstander. Eerst maakte Merel van Kassel met een goal de achterstand goed en nog voor rust kon Bibi Bogaert MHCW met een goed benutte strafcorner op voorsprong zetten. Na rust bleef het duel spannend. De twee ploegen hadden kansen over en weer. MHCW bleek echter het best te kunnen doordrukken. Door nog een doelpunt van Bogaert konden de Weespers de zege zeker stellen.

MHCW verslaat nummer laatst
Zonder al te veel problemen, maar ook zonder hoogstaand hockey, hebben de hockeyers van MHCW afgelopen weekend gewonnen van de nummer laatst Shinty. De Weespers waren met 4-0 te sterk. Voor rust was het spel van de Weespers nog naar behoren, na rust was het vooral ondermaats. Toch was er geen moment het gevaar dat de Weespers tegen een nederlaag aan zouden lopen. De tegenstander kwam kracht tekort om MHCW onder druk te zetten en toe te slaan. Grote man aan de kant van de Weespers was Jordan van Heerden. De ervaren Weesper maakte twee doelpunten.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief