Rode kaart doet FC Weesp de das om

WEESP - Een vroege rode kaart heeft FC Weesp zondag de das omgedaan tegen de nog ongeslagen koploper SCH'44. De Weespers maakten tegen het overtal geen kans en verloren met 1-3.

FC Weesp startte nog sterk en had de eerste fase van het duel het betere van het spel. SCH'44 zakte terug, waardoor FC Weesp het spel kon maken. Na de hoopvolle start sloeg het noodlot echter toe. Na een totaal verkeerde terugspeelbal werd de bal over FC Weesp-keeper Arno Copier heen gelobd. De Weesper doelman raakte de bal nog wel aan, maar dat was nog vóór het strafschopgebied en dus hands. De keeper kreeg een rode kaart, moest worden vervangen en FC Weesp moest met een ondertal verder.

Na de rode kaart voor FC Weesp kon SCH'44 toeslaan. Een paar kansen later kwam de Harmelense ploeg op voorsprong. Voor rust werd de voorsprong zelfs verdubbeld. FC Weesp probeerde wel wat terug te doen, maar kreeg zeker voor de rust geen enkele kans. Na de rust kon FC Weesp wel wat terugdoen: Wouter Spanjerberg zorgde er met een doelpunt voor dat FC Weesp nog even mocht hopen op een goed resultaat. FC Weesp mocht zowel voor als na de goal het spel maken van SCH'44, maar de tegenstander kon toch de punten pakken en maakte zelfs nog een derde goal.

Voetbalsters pakken punt
De voetbalsters van FC Weesp hebben afgelopen weekend een punt overgehouden aan het treffen met het Almeerse Buitenboys. De Weespers kwamen tegen de grootste concurrent van de laatste jaren tot 1-1.

FC Weesp werd vlak na de aftrap overrompeld door het spel van de Almeerders. Anders dan normaal speelde de ploeg erg sterk en daar het FC Weesp veel problemen mee. Het zorgde ook al snel voor de 0-1 achterstand. Na de goal van de Almeerders had FC Weesp het spel van de ploeg echter door en werd de tegenstander compleet vastgezet. Namens FC Weesp kon Sharon de Jong de achterstand al snel weer rechtzetten, waardoor FC Weesp toch een punt pakte.