Afbeelding

Geen Olympische Spelen voor broers Muda

Sport

WEESP - De broers Vincent en Tycho Muda zullen volgend jaar zomer niet namens Nederland meedoen aan de Olympische Spelen.

Roeibond KNRB heeft de uit Weesp afkomstige tweeling niet geselecteerd voor de lichte vier-zonder. Namens Nederland gaan Bjorn van den Ende, Jort van Gennep, Tim Heijbrock en Joris Pijs naar de Spelen.

Boos en teleurgesteld
De broers Muda reageren boos en teleurgesteld nu ze niet mee mogen. Vincent werd aanvankelijk wel aangewezen voor deelname aan de Spelen, maar besloot uit solidariteit met broer Tycho zijn plek af te staan. "Ik heb altijd geloofd dat er in de topsport werd geselecteerd op basis van individuele kwaliteiten. En niet zonder enig selectiebeleid, waardoor blijkt dat je ineens niet geselecteerd bent", zegt Vincent tegen de NOS. "Je kleineert hier eigenlijk goede sporters mee. Dit is nooit eerlijk geweest voor Tycho."

Lichte dubbeltwee geen haalbare optie
De broers Muda werden samen met Tim Heijbrock en Roeland Lievens vier jaar geleden nog zesde op de Spelen in Londen. Daarna besloten ze zich te richten op de lichte dubbeltwee. Daarmee hebben ze nog een alternatief om alsnog naar de Spelen in Rio te gaan, maar de broers zien dat niet als een haalbare optie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant