Afbeelding

Samen sporten tegen ALS

Sport

WEESP - Met elkaar sporten voor een goed doel: dat schept een band. Dat ondervinden de dertien collega's van JAN aan den lijve nu ze met elkaar trainen voor de Holland4ALS: een sponsorestafette over 300 kilometer van Groningen naar Soest op Hemelvaartsdag. De opbrengst gaat naar de Stichting Zoalsjan en wordt gebruikt voor hulp aan ALS-patiënten.

"Hier doen we aan mee!" Dat was de volmondige reactie van dertien medewerkers van JAN Accountants & Adviseurs toen partner Pieter Mul hun de film liet zien van de eerste Holland4ALS, een sponsorestafette - zwemmen, lopen, fietsen en kanoën -  vanuit de Stichting Zoalsjan. Die beleefde vorig jaar zijn pilot. Mul, als vertegenwoordiger van hoofdsponsor JAN, was er toen de hele dag bij en nam zich voor: volgend jaar staan wij er met een eigen team van JAN!

Zoalsjan
Mul is lid van de Rotaryclub Soest- Baarn. Toen Rotarylid Jan Jager ALS kreeg, maakten zijn clubgenoten van dichtbij de gevolgen van deze slopende ziekte mee. Mul: "Deze ziekte gaat zo snel en heeft zo'n grillig verloop dat de normale procedures voor aanvragen van hulpmiddelen te langzaam gaan. Is een hulpmiddel net in huis, voldoet het al niet meer. Daarom besloten we tot de oprichting van de Stichting Zoalsjan, waarmee we hulpmiddelen willen genereren die meteen beschikbaar zijn voor ALS-patiënten. Op het moment dat ze het nodig hebben en die het hen mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen."

Daar is geld voor nodig. Vorig jaar volbrachten twee teams de eerste Holland4ALS. Dit jaar doen er zes teams mee. Bij JAN© in Weesp is de estafette het gesprek van de dag. Bij de koffieautomaat worden trainingstijden met elkaar vergeleken: 'Hé, dat lopen doe ik net even beter dan jij. Zullen we nog een rondje?'

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief