Afbeelding

Selena Piek strandt in kwartfinale EK

Sport

WEESP - Bij de Europese Kampioenschappen badminton in het Deense Kolding zijn is Selena Piek in het vrouwendubbel samen met Eefje Muskens er niet in geslaagd de halve finales te bereiken. Piek en Muskens verloren van het Russische koppel Chervyakova/Morozova.

Na ruim zeven maanden blessureleed kon het Nederlandse badmintonduo Eefje Muskens en Selena Piek eindelijk weer deelnemen aan een toernooi op niveau. Tijdens de Europese kampioenschappen in het Deense Kolding betraden Muskens en Piek (als vijfde geplaatst) de arena en wisten toch nog door te dringen tot de kwartfinales. Hier namen zij het op tegen het als vierde geplaatste Russische duo Anastasia Chervyakova en Olga Morozova. Voor Muskens en Piek hield het EK na de kwartfinale op maar toch kijken ze, na een lange tijd uit het wedstrijdritme te zijn geweest, met lichte trots terug op dit EK.
 
Selena Piek: "Natuurlijk ga je voor de medailles. Ik ben zeker teleurgesteld maar ik denk dat we blij mogen zijn dat we er stonden. Vorige week heb ik nog een terugval gehad en drie trainingen moeten schrappen en dat we hier dan 80 minuten staan te spelen daar mogen we best een beetje trots op zijn."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant