Tim uitgeput na een eerdere versie van de WeesperNieuws Triatlon
Tim uitgeput na een eerdere versie van de WeesperNieuws Triatlon Archieffoto: Christian Pfeiffer

Mishandeling kost Tim Jacobs deelname WeesperNieuws Triatlon

Sport

WEESP - Tim Jacobs, één van de kanshebbers om snelste Weesper te worden, staat zondag niet aan de start van de WeesperNieuws Triatlon. De Weesper moet afhaken vanwege een paar gekneusde ribben, opgelopen na een ruwe mishandeling enkele weken geleden. 

Jacobs werd enkele weken geleden mishandeld door een agressieve automobilist. Dat gebeurde na een klein ongeluk op een fietspad ter hoogte van Amsterdam, toen de Tim met tweelingbroer Daan onderweg was naar de triatlon van Ouderkerk aan de Amstel. "We fietsten samen, op een rustig tempo, over het fietspad. Er kwam plots een auto aanrijden, die we allebei over het hoofd zagen. De automobilist had moeten stoppen want hij stond voor haaientanden, maar hij botste tegen ons aan. De schade viel allemaal wel mee. Onze fietsen waren wat beschadigd en de auto had wat krasjes op de motorkap, we bleven allebei ongedeerd", blikt Tim terug. 

Agressieve automobilist slaat door het lint
Vlak na de botsing liep de boel echter uit de hand. "De automobilist, echt een beer van een kerel, ging helemaal door het lint. Zelf waren we rustig, maar vooral geschrokken. Die man begon maar te schreeuwen en te schelden. We probeerden hem tot rust te manen, maar toen Daan een klap van hem kreeg liep het verder uit de hand. Ik zei dat hij normaal moest doen, maar daar wat hij niet van gediend. Hij greep me vast bij m'n keel en gooide me vervolgens hard op de grond. Ik belandde op mijn fiets en had veel pijn. Dat bleken dus een paar gekneusde ribben te zijn."

De agressieve automobilist werd even later aangehouden door de ter plaatse gekomen politie. "Hij heeft het hele weekend vast gezeten", weet de Weesper. 

Afmelding valt Jacobs zwaar, maar 'het is niet anders'. 
Nu een paar weken later heeft Jacobs nog last van de mishandeling. "De pijn zakt steeds verder weg en als ik eerlijk heb ik best het gevoel dat ik kan starten komende zondag, maar het lijkt me beter om dat niet te doen. Die keuze viel me eerst best zwaar, want je baalt toch. Maar nu heb ik me er bij neergelegd. Je baalt, maar het is niet anders. Ik ga lekker langs de kant staan."

Tim Jacobs werd vorig jaar nog knap vierde en daarmee tweede Weesper. Tweelingbroer Daan staat zondag wel gewoon aan de start van de 'Weesper kwart'. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant