Robert Parinussa spreekt Ricardo Scholten meteen na de finish aan.
Robert Parinussa spreekt Ricardo Scholten meteen na de finish aan.

Ricardo Scholten: 'Diskwalificatie terecht'

Sport

WEESP "Regels zijn regels. Dan ben ik principieel", zei Robert Parinussa. Hij werd tweede in de WeesperNieuws Triatlon - en daarmee snelste Weesper. Ricardo Scholten finishte een halve minuut eerder, maar werd door de jury gediskwalificeerd.

Beide Weespers gingen na de finish stevig met elkaar in discussie. Later konden beiden de zaak relativeren. "De beslissing is terecht", zo stelde Scholten zich nederig op. 

Afgesneden
Scholten was binnen de wisselzone onder een hek door gegaan en had daarmee een stukje afgesneden. Dat lijkt onbenullig, maar Parinussa legde uit dat dat tactisch een cruciale move was. "In had op dat moment net een kleine voorsprong op Ricardo. Door af te snijden kon hij weer meteen in mijn slipstream mee, in plaats van dat de inhaalrace hem kracht zou kosten. Dat is niet eerlijk." 

Het incident is een smetje op een prachtige 'wedstrijd binnen de wedstrijd' tussen Parinussa, Scholten, Daan Jacobs en Barry Dooper om wie de snelste Weesper zou worden. De vier zaten dicht bij elkaar. 

Impulsief
Scholten: "Het was een mooi duel met Robert, onderweg waren we gefocust op het lopen, in mijn achterhoofd hield ik wel al rekening met een eventuele diskwalificatie." Hij erkende zijn fout, maar benadrukte wel dat hij uit een impuls handelde en niet uit onsportiviteit. Parinussa: "Ik had het héél graag anders gezien. Het was verder een prachtige strijd. We praten dit wel een keer uit."


Robert Parinussa in de bocht.

Verhitte discussie na afloop.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant