Afbeelding
Foto: André Verheul

Openbaar sportveld Papelaan splitsen in twee kleinere veldjes

Sport

WEESP - Het tien jaar oude openbare sportveld (kunstgras) aan de Papelaan is versleten en moet komend jaar worden vervangen. B en W stellen voor om het nieuwe veld de helft zo groot te maken, zodat ernaast een eigen korfbalveld voor Argus kan komen.

Nu speelt Argus op het openbare veld en dat geeft weleens problemen. Bovendien is het veel te groot: korfballers hebben aan een veld van 20 bij 40 meter genoeg. Ook voor het openbare gebruik (jongeren en alle anderen die dat willen mogen er vrij sporten) is het veld eigenlijk te groot: er wordt vaak maar één deel gebruikt, zo verklaart de gemeente.

Ook twee kunstgrasvelden van FC Weesp zijn 10 jaar oud en aan vervanging toe (veld 3 en 4). De gemeente wil de drie kunstgrasvelden in één keer vervangen om zo kosten te besparen. In totaal kost dat ruim een miljoen euro. Dat bedrag was al in de begroting opgenomen. Er is wel extra afschrijving, omdat de velden twee jaar eerder versleten zijn dan vooraf was ingecalculeerd. De raad moet nog met het voorstel akkoord gaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant