Concentratie in het Lichthuis.
Concentratie in het Lichthuis. Foto: Marieke van Veen

Cees van den Berg wint schaakkampioenschap

Sport

WEESP Het 39ste Open Schaakkampioenschap van de Stad Weesp is gewonnen door Cees van den Berg uit Amsterdam.

Van den Berg bleef ongeslagen met 6 uit 7, dat wil zeggen 5 winstpartijen en 2 remises. Dat zelfde geldt voor de nummer twee Tobias Kobas uit Almere. Echter het verschil werd gemaakt door de weerstandspunten.

Ook de nummers 3 en 4 eindigden met een gelijke score van 5½ punt. De weerstandspunten bepaalden dat Paul Helmer 3e werd. Harold de Boer uit Weesp werd 4e en daarmee de hoogst geëindigde Weesper niet-lid van de Weesper Schaakclub (WSC). Beste WSC-er was dit jaar Hans Frielink op de 17e plaats met een score van 4 punten.

De 39ste editie van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp was wederom een groot succes. Met zestig vooraanmeldingen moest de bovenzaal van het Lichthuis worden ingezet om alle deelnemers te bergen. Uiteindelijk startte het toernooi echter met vijftig deelnemers, vanwege afmeldingen door een KNSB ronde op dezelfde dag.


Het internationale karakter werd verzorgd door Hugo Cassimon uit Antwerpen (al enige jaren een trouwe deelnemer) en Martin Spel (in Frankrijk woonachtig). Het toernooi kent een vaste kern van spelers die elk jaar in december naar Weesp komen. De WSC is trots op de waardering die hieruit spreekt.

Voor de spelers was het een spannende strijd en voor de kijkers bij de topborden heel interessant om het wedstrijdverloop te volgen. Zo hebben de deelnemers aan deze 39ste editie van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp genoegen kunnen beleven aan hun eigen partijen en aan de partijen op de andere borden.

In 2018 wordt de 40ste editie van het Open Kampioenschap van de dan 95-jarige Weesper Schaakclub gehouden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant