FC Weesp delft onderspit tegen Kampong

WEESP - De laatste wedstrijd voor de winterstop bleek Kampong een maatje te groot voor FC Weesp. Weesp verloor zondag thuis met 5-2.

Kampong begon erg sterk en kreeg de wind in de rug met een terechte penalty. De werd verzilverd: 0-1. Halverwege de eerste helft verdubbelde Kampong de voorsprong. Een goede aanval over de linkerkant werd vervolgd met een voorzet op maat. De aanvallende middenvelder kopte de bal feilloos binnen: 0-2.

Kampong wilde doordrukken, maar Jesse Rijnsburger bleek van grote waarde. Eerst haalde hij een kopbal van de doellijn bij corner van Kampong. Niet veel later werd hij in stelling gebracht en schoot van buiten de 16 de bal strak in de verre hoek: 1-2. Hiermee kwam FC Weesp terug in de wedstrijd.

Nummer 14
De tweede helft was lang gelijkwaardig met weinig kansen over en weer. Uiteindelijk bracht een ongelukkig moment de doorslag. Een diepe bal van Kampong viel tussen de verdediging en keeper van FC Weesp. De invalspits van Kampong schoot die bal direct binnen: 1-3. Kampong ging door met aanvallen. Er kwam twee keer een sterke aanval over de rechterkant. Eerst schoot een goed spelende linkshalf (nummer 14) van Kampong de 1-4 binnen. Daarna maakte de spits de 1-5 bij de eerste paal.

De laatste goal was voor FC Weesp. Daan Brandse stuurde de ingevallen Job Vermeulen de diepte in. De bal ging via Brandse, de verdediger en de keeper in het goal. Hiermee eindigde de wedstrijd in 2-5.