<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

Buurtbus laat centrum links liggen, wethouder gaat praten

  Verkeer

WEESP - Wie met de bus naar het centrum van Weesp wil, moet de komende maanden minstens 500 meter extra wandelen. Buurtbus 522 stopt niet meer op de Achtergracht en de Nieuwstad, maar op de Van Houtenlaan en de Irenelaan.

Dat is het gevolg van de werkzaamheden aan de Van Houtenlaan en Groeneweg. De toegangsweg naar het centrum is afgesloten en daardoor kan buurtbus 522 niet meer naar bij de Achtergracht en de Nieuwstad, zegt busmaatschappij Syntus.

Via de omleiding
Is dat zo? Autoverkeer kan toch ook via een omleiding op de Achtergracht en Nieuwstraat komen, waarom de buurtbus dan niet? Wethouder Léon de Lange (D66) gaat met Syntus om tafel om buurtbus toch in het centrum te krijgen.

Tips
Tip voor de centrumbezoekers: de bushalte op de Van Houtenlaan is het dichtstbij voor de Hema (5 minuten lopen) en stadhuis (6 minuten). De halte op de Irenelaan is het dichtstbij voor Nelis en Pronk (Slijkstraat, 7 minuten lopen).

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.