<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
B&W-gesprek

'Nieuwe weg naar de A1 op z'n vroegst in 2021 klaar'

  Verkeer

WEESP - Over drie, mogelijk vier jaar rijden we via een gloednieuwe weg van Weesp naar de A1 (en terug). Deze nieuwe ontsluitingsroute loopt door de Bloemendalerpolder, aan de kant van het kanaal. De aanleg ervan kent nu al de nodige hindernissen.

Liefst 14 bezwaren op het gebied van natuurbescherming hebben de boel nu vertraagd, zegt wethouder John Vos (WSP) in ons wekelijke gesprek met B&W. "En we zijn nog steeds niet helemaal uit die bezwaarprocedure."

Klik in de player om de wethouder aan het woord te horen

Kunstwerk
Daarnaast was het wachten op het Rijk, dat een 'kunstwerk' moet aanleggen. Daarmee wordt een soortement brug bedoeld, die nodig is om het niveauverschil van 6 meter te overbruggen bij de op- en afrit van de A1. "Bij het Rijk weten ze nu welk departement dat moet doen. In 2019 kan aangevangen worden met de aanleg van de 'kunstwerk', de huidige verwachting is dat de weg in 2021 klaar is."

841e woning
Afgesproken is dat de weg aangelegd wordt door de projectontwikkelaars van Weespersluis. Een onderdeel van die afspraak is, dat de weg er moet liggen voordat de 841e woning wordt gebouwd. In totaal komen er in Weespersluis 2750 woningen.


De oranje slinger op de linkerkant van deze kaart geeft aan hoe de nieuwe ontsluitingsroute zal lopen.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.