Afbeelding
Foto: André Verheul

Raad neemt verkeer Wijk Zuid nogmaals onder de loep

Buurt / wijk

WEESP - Er wordt komende maand wederom door de politiek gesproken over de veelbesproken verkeerscirculatie van Wijk Zuid. 

De verkeerscirculatie rond onder meer de J.A. Fijnvandraatlaan, Simon de Vliegerlaan en de G.J. Sybillalaan vormt al enkele jaren voer voor discussie. De straten van de buurt werden acht jaar geleden onder handen genomen door de gemeente en toen werden van enkele straten de rijrichtingen omgedraaid. Twee jaar geleden werd de hele herinrichting geëvalueerd. Toen bleek dat er veel onvrede was over de verkeerssituatie. Volgens buurtbewoners was alles onduidelijk en onlogisch en waren er met regelmaat onveilige situaties.

Veel geharrewar rond aanpassingen
Het was voor de gemeenteraad aanleiding om een onafhankelijke verkeersdeskundige nog eens naar de verkeerssituatie te laten kijken samen met een werkgroep van buurtbewoners. Er werd besloten de rijrichting van enkele straten terug te draaien. Maar ook dat leverde klachten op: er kwamen 51 bezwaren. 

De gemeente besloot daarop de verkeerscirculatie niet meer aan te pakken. Er werd geconcludeerd dat alle veranderingen voor- en nadelen zouden hebben en dat de bewoners nu al aan de huidige situatie waren gewend. 

Toch weer op de politieke agenda
De politiek gaat er nu toch weer over praten. Dat gebeurt nadat bezwaarmakende buurtbewoners onlangs pakweg honderdtwintig handtekeningen ophaalden en naar de gemeenteraad stuurden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant