Afbeelding
Foto: André Verheul

Hé fietsers, hier een tip: omrijden via Korte Muiderweg kan lonen

Buurt / wijk

WEESP - Wie via het Kanaalpad richting Maxis of IJburg wil fietsen, stuit onder de spoorbrug op een omleidingsroute. Het stukje tussen de spoorbrug en de snelweg (600 meter) is tot medio september afgesloten wegens leidingwerk.

De omleidingsroute loopt via de andere kant van het kanaal. Was je op weg naar IJburg, dan maakt het allemaal niet zo veel uit. Maar was je op de fiets op weg naar de Maxis (ja, die mensen heb je), dan moet je 2,1 kilometer om en staan je twee beklimmingen te wachten: eerst 'cul du spoorbrug' (stijging 3%) en verderop de fietsbrug langs de A1 (Diemerpolderweg) om weer naar de oostkant van het kanaal te geraken (2%).

We hebben even wat nagerekend. Van de Zwaantjesbrug in Weesp is het via de aangegeven omleiding nu 6,75 kilometer fietsen naar de Maxis. Tip 1: via de Korte Muiderweg en het mooie nieuwe fietspad voorbij het aquaduct is het 5,93 kilometer. Scheelt zomaar vier minuten fietsen. Je hebt onderweg wel stoplichten, maar geen hoge bruggen. Tip 2: doe je boodschappen in Weesp, dat is nog veel sneller.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant