Afbeelding

Aanleg As met Allure duurt iets langer

Buurt / wijk

WEESP - Voor de aanleg van de As met Allure hebben de bouwers inmiddels de Groeneweg bereikt. De vierde fase van het werk is in volle gang. Maandag werd er tot heel laat doorgewerkt; niet alleen om het werk zo snel mogelijk klaar te krijgen, maar ook omdat er een laagspanningskabel was geraakt.

Enkele huizen langs de Groeneweg zaten daardoor zonder stroom, en pas rond 23.00 uur 's avonds was dit ook voor de laatste woning weer verholpen.

Kabel
's  Morgens al werd de elektriciteitsleiding geraakt. Liander kwam erbij om alles weer te herstellen en kon op afstand meten dat de getroffen woningen weer stroom zouden moeten hebben. Pas toen de bewoners van een woning in de loop van de avond thuis kwamen, bleek dat het daar nog niet in orde was. Medewerkers van Liander kwamen terug en zorgden ervoor dat ook hier de kabel hersteld werd.

Weesleidingen
De medewerkers van de aannemer maken deze week ook langere dagen dan normaal. "Wij starten zoals iedere dag rond 7.00 uur en gaan deze week pas rond 20.00 uur 's avonds naar huis", vertelt uitvoerder Ivo van der Haagen van De Bie Wegenbouw. "Dat doen we omdat de planning nogal krap is en omdat we wat vertraging, die we hebben opgelopen door onvoorziene omstandigheden, willen inlopen. Zo bleek er onverwacht een betonduiker te liggen in de kruising met de Singel en troffen we diverse watertransportleidingen en 'weesleidingen' aan die niet op de kliktekeningen stonden. Bij die weesleidingen moet je heel voorzichtig zijn en eerst onderzoeken of ze nog in werking zijn."

Koper
Een vertragende factor waar van tevoren wel rekening mee gehouden was, was grondverontreiniging. "In de bodem van de Groeneweg was er een koperlaag tussen twee schone grondlagen aanwezig. Dan moet je alles apart afgraven en dat gaat niet zo snel als normaal."  

Lange adem
Dat het een project van lange adem zou worden, was van meet af aan bekend. Het werk begon op 4 juni dit jaar en stond gepland tot en met 31 oktober. Inmiddels is daar door de onvoorziene omstandigheden al een paar weken aan geplakt. Half november moet de vijfde, en laatste fase, starten. "Dan pakken we de kruising met de Achtergracht aan dat doen we zo snel mogelijk", vertelt Van der Haagen.

De As met Allure moet volgens planning op 28 november helemaal klaar zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant