<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul

'As met Allure' gaat volgende week met feestje open

  Verkeer

WEESP - Je kunt er al weer overal met de auto overheen, maar de 'As met Allure' wordt volgende week pas écht geopend. De gemeente opent de getransformeerde C.J. van Houtenlaan en Groeneweg met een feestje. 

De doorgaande weg heeft een ware metamorfose achter de rug. De C.J. van Houtenlaan en de Groeneweg werd aangepast tot de 'rode loper' van het centrum van Weesp. De weg werd fors vergroend, onder meer met een bomenrij aan twee kanten van de weg. Ter hoogte van de kruising met de Singel zijn er twee platen met een gravure die verwijzen naar de vesting van Weesp. 

Andere aanpassingen
Verkeerstechnisch zijn er ook de nodige aanpassingen gedaan. Zo mag je er nu nog maar 30 km/uur rijden, is de weg wat smaller, zijn er drempels en zijn er bredere stoepen. Alle kruisingen zijn nu gelijkwaardig. 

Wethouder Léon de Lange (D66) kijkt tevreden naar het resultaat. "Dit is iets om trots op te zijn. Hiermee verbeteren we de uitstraling en leefbaarheid van deze belangrijke toegangsweg naar ons historisch centrum", aldus De Lange. 

De officiële opening is vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur rondom de kruising Singel met Groeneweg en C.J. van Houtenlaan. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.