<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Bij gladheid meer aandacht voor tunnel en zebra's

  Verkeer

WEESP - Mocht het weer gaan vriezen en sneeuwen, dan streeft de gemeente voortaan naar een ijsvrije tunnel naar Aetsveld. Ook zal de strooiploeg meer aandacht hebben voor de situaties op en rond oversteekplaatsen.

Die toezegging doet wethouder Maarten Miner (GroenLinks) in ons wekelijks B&W-gesprek. Hij reageert op de enquête die de gemeente hield onder inwoners over de gladheidsbestrijding. 

Extra aandacht
Zodra vorst en sneeuw onze stad teisteren, trekken de medewerkers van de gladheidsbestrijding eropuit om, vaak bij nacht en ontij, de fietspaden en doorgaande wegen begaanbaar te houden.

Voor voetpaden is echter onvoldoende mankracht. Dat leidde vorig jaar tot kritische vragen. Het idee van de enquête was om een top 20 van knelpunten op te stellen, waar dan bij de volgende sneeuw- of vorstperiode toch extra aandacht aan wordt gegeven.

Volgens wethouder Miner is er alleen capaciteit om de top 2 aan te pakken: de Aetsveldtunnel en oversteekplaatsen.

Beluister hier het gesprek met de wethouder.


De tunnel bij Aetsveld (in vorstvrije tijden)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.