Afbeelding

Gemeente pakt 'onveilige' punten aan

Buurt / wijk

WEESP - De oversteek voor het Vechtstede College, het kruispunt op de Roskambrug en het kruispunt bij Aetsveld: daar voelen fietsende scholieren op weg naar school zich het onveiligst. De gemeente voert op korte termijn dertig verbeteringen door. 

Eerst dit: Weesp is niét onveilig voor fietsende scholieren, zo blijkt ook uit dat onderzoek. Er gebeuren eigenlijk geen ongelukken. Maar tussen veiligheid en veiligheidsbeleving zit een verschil en sinds maart is de gemeente bezig geweest om de scholieren te ondervragen over hun ervaringen. Daar is een top 15 uitgekomen:

1. de Amstellandlaan voor het Vechtstede College,
2: de Roskambrug,
3: kruispunt naar Aetsveld,
4: Groeneweg/Singel,
5: Amstelland-/Lageweyselaan,
6: Breedstraat/Achtergracht,
7: Rotonde Leeuwenveldseweg/Korte Muiderweg,
8: Amstellandlaan/Casparuslaan,
9: Breedstraat/Nieuwstad,
10: Zwaantjesbrug,
11: Talmastraat/Singel,
12: Plataanlaan/Papelaan,
13: Herensingel/Stationsweg,
14: Van Houtenlaan/Irenelaan,
15: Wiefferingdreef bij de Spar.

Het onderzoek is door het college van B en W deze week beschikbaar gesteld aan de gemeenteraad. Die gaat er volgende week over in debat. Wethouder Astrid Heijstee en de gemeentelijke verkeersdeskundige Ricci Moaddine zijn in ieder geval erg blij met de resultaten. Het biedt een houvast voor toekomstige discussies. De bedoeling is dat het onderzoek steeds geraadpleegd wordt als er een kruising of weg moet worden opgeknapt in de stad. Dan kunnen meteen uitgebreidere maatregelen worden genomen.


Astrid Heijstee en Ricci Moaddine. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant