Afbeelding

Sneller en meer laadpalen

Buurt / wijk

WEESP - Weespers kunnen een laadpaal voor hun elektrische auto in de openbare ruimte aanvragen. Met de overgang van Weesp naar de dienstverlening hiervoor bij de Metropoolregio Amsterdam moet het plaatsen van een paal een stuk makkelijker en sneller. 

Een aantal jaren geleden zijn er in de gemeente Weesp drie (dubbele) openbare e-laadpalen voor elektrische auto's neergezet. Deze e-laadpalen werden geëxploiteerd door EVnetNL. Binnen de regio is echter meer behoefte om een regionaal dekkend netwerk voor elektrische auto's te bouwen. Om ervoor te zorgen dat het gebruik, beheer en onderhoud van de e-laadpalen in Weesp ook in de toekomst gegarandeerd is, heeft de gemeente Weesp zich voor minimaal 5 jaar aangesloten bij de Metropool Regio Amsterdam (MRA).

Meer elektrische auto's
Voor bewoners is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een e-laadpaal in de openbare ruimte. Voor de aanvraag van een e-laadpaal zijn toetsingscriteria opgesteld.  Wethouder Tuning is blij met de samenwerking: "Ik hoop dat dit veel mensen aanspoort om de overstap te maken naar elektrisch rijden. Dit is weer een stapje in de goede richting, op weg naar een duurzamer Weesp".

De toetsingscriteria zijn te vinden op de gemeentelijke website www.weesp.nl/laadpalen. Bewoners kunnen een aanvraag voor een e-laadpaal in de openbare ruimte indienen via de website www.mra-e.blogspot.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant