Afbeelding
Foto: André Verheul

N236 vanaf vandaag tien dagen afgesloten

Buurt / wijk

WEESP - Wie van Weesp naar Bussum of Hilversum wil, moet vanaf vanavond de snelweg nemen. De Gooilandseweg (N236) wordt tussen Weesp en Ankeveen afgesloten van vanavond 20.00 uur tot maandag 25 september 05.00 uur.

De afsluiting is nodig voor de aansluiting van twee nieuwe rotondes: bij de Lage Klompweg en bij de Dammerweg. Later komt er ook bij Fort Uitermeer nog een rotonde. Gekozen is om de aansluiting van de rotondes in één keer te doen. De verkeersoverlast is daarmee het grootst, maar ook het kortst. De afsluiting begint bij Aetsveld. Ook de aansluitingen met de Lage Klompweg, de Dammerweg en de 's-Gravelandseweg zijn gesloten. De nood- en hulpdiensten en buslijn 106 worden over het fietspad geleid. Vanwege de veiligheid van (brom)fietsers wordt het fietspad tussen Aetsveld en de Lage Klompweg afgesloten.

Omleidingen
Doorgaand verkeer vanuit Diemen/Amsterdam richting Bussum/Hilversum wordt omgeleid via de A9 en A1 en vice versa. Verkeer van en naar Nigtevecht en Weesp rijdt via de N236 bij Driemond. Verkeer vanuit Nederhorst de Berg rijdt via 's-Graveland en Bussum naar de A1. (Brom)fietsers worden ter plaatse met gele borden omgeleid via de Utrechtseweg.

Weesp blijft bereikbaar over de N236 vanuit Driemond, waar twee weken geleden het nieuwe verkeersplein in gebruik is genomen en de lange afsluiting tot het verleden behoort.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant