Afbeelding
Foto: André Verheul

Rotonde moet verkeer Plataanlaan verbeteren, drie huizen moeten wijken

Buurt / wijk

WEESP - Een grote rotonde moet het verkeer over het kruispunt van de Amstellandlaan, de Casparuslaan en de Plataanlaan een heel stuk verbeteren. Er wordt volgende week voor het eerst gesproken over een raadsvoorstel om de weg aan te pakken. 

Het bewuste kruispunt moet worden aangepakt, omdat het al vele jaren als onveilig wordt ervaren. Er gebeurde vaker ongelukken. De gemeente besloot daarop al ruim tien jaar geleden om te onderzoeken of de verkeerslichten vervangen kunnen worden voor een rotonde. Dat gaat er nu dus van komen, als de gemeenteraad achter de plannen van het gemeentebestuur staat. 

Drie huizen moeten wijken voor rotonde
Er moet wel heel wat gebeuren voordat de rotonde er kan komen. Om de rotonde goed aan te kunnen leggen moeten drie huizen aan de Plataanlaan wijken, de rotonde komt grotendeels op de percelen van de huizen te liggen. Vanwege de plannen heeft de gemeente de huizen enkele jaren geleden al aangekocht, de panden worden nu nog antikraak bewoond. 

Kruispunt met Herensingel en Papelaan ook aangepakt
Naast de aanleg van de rotonde op het kruispunt van de Amstellandlaan, de Casparuslaan en de Plataanlaan heeft de gemeente ook het plan om de kruising van de Plataanlaan met de Herensingel en de Papelaan, even verderop, aan te pakken. Daar moet een middengeleider komen en een verkeersplateau ter hoogte van het zebrapad. Dat wordt gedaan zodat fietsers en voetgangers in twee etappes kunnen oversteken en het plateau zorgt ervoor dat verkeer afremt. 

Het kan nog wel even duren voordat het plan echt wordt doorgevoerd. Er moet eerst een akkoord van de gemeenteraad komen. Het plan wordt volgende week daarop vooruitlopend eerst behandeld door de raadscommissie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant