Afbeelding
Archieffoto: Christian Pfeiffer

Flatbewoners hebben zorgen over toename verkeer

Buurt / wijk

WEESP - Bewoners van de flats aan de Heemraadweg, de Gemeenschapspolderweg en de Sinnigvelderstraat hebben zorgen over het toenemende autoverkeer over de Hogeweyselaan. Dat laten ze de gemeente weten. 

De afgelopen maanden was het extra druk op de Hogeweyselaan. Dat had alles te maken met de werkzaamheden aan de N236. Het verkeer zorgde voor overlast. Buurtbewoners beschouwen de overlast als voorbode voor de komende jaren. Dat heeft te maken met de nieuwe aansluiting van Weesp op de snelweg A1.

Straks meer verkeer over Hogeweyselaan
Nu gaat het verkeer van en naar de snelweg nog over de Korte Muiderweg, de Nijhoffstraat en de Jan Tooropstraat door Weesp. Straks gaat de aansluitingsweg naar de snelweg langs het Amsterdam Rijnkanaal lopen en zal het verkeer vooral over de Hogeweyselaan en de Amstellandlaan heen gaan, langs vele appartementen van de flats. Dat gaat zorgen voor een sterke toename van het verkeer en daarmee van geluidsoverlast en een toename van luchtvervuiling en fijnstof, zo laat Heemraadweg-bewoner William Recker mede namens enkele andere bewoners weten aan de gemeenteraad en het gemeentebestuur. 

Maatregelen om gevolgen tegen te gaan
De bewoners vragen de gemeenteraad en het gemeentebestuur of de gemeente de gevolgen wel genoeg onderkent en of er maatregelen genomen moeten worden om de extra geluids- en milieubelasting tegen te gaan. 

De gemeente moet nog reageren op het betoog van de bewoners.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant