Zo ging parkeren op de Nieuwstraat in 1955.
Zo ging parkeren op de Nieuwstraat in 1955.

Grondige aanpak parkeerplan, wethouder kan weer even voort

Buurt / wijk

WEESP - De aanpak van het parkeerprobleem in Weesp gaat stapje voor stapje. In de raadscommissie werden deze week de uitgangspunten voorzichtig onderstreept.

B en W presenteerden eerder dit jaar de resultaten van een parkeeronderzoek, kortgeleden gevolgd door een parkeeradvies. Daarin staat dat er een combinatie van maatregelen nodig is, waaronder uitbreiding van het gebied voor betaald parkeren en het invoeren van parkeervergunningen in een aantal wijken.

Eerst met bewoners praten
De impact van deze maatregelen is dermate groot, dat verkeerswethouder Astrid Heijstee (WSP) daarover eerst uitgebreid met de inwoners wil praten. Daarmee wil ze een zo groot mogelijk draagvlak creëren voor een voorstel aan de raad.

Meer haast maken
Niet iedere partij is het daarmee eens. Voor 'Weesp bij Gooise Meren' is er al genoeg met inwoners gesproken en moet er meer haast gemaakt worden. Het CDA wilde zich helemaal nergens op vastleggen en ontweek de discussie.

Vaker op de fiets
De wethouder vroeg de raadscommissie om enkele uitgangspunten te onderschrijven. Naast het brede participatietraject en parkeerregulering wil Heijstee onder meer het gebruik van lokaal openbaar vervoer en de fiets aanmoedigen. De commissie onderschreef de uitgangspunten, zodat de wethouder daar nu op kan voortborduren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant