Werk bij de winkel.
Werk bij de winkel. Foto: Gemeente Amsterdam

Nieuwe oversteekplaats op de G.J. Wiefferingdreef in Aetsveld

Vervoer & Verkeer

WEESP - De verkeersveiligheid op de G.J. Wiefferingdreef ter hoogte van de Spar wordt verbeterd van maandag 26 februari tot vrijdag 29 maart. De twee voetgangersoversteekplaatsen worden vervangen door een oversteekplaats. Er komt nieuw asfalt op zowel de rijbaan als het voetpad en het groen worden vervangen. De openbare verlichting wordt ook verbeterd en Waternet voert werkzaamheden uit. 

Verplaatsing kunstwerk 

Voordat de werkzaamheden beginnen gaat het kunstwerk ‘Drieluik van verleden tot heden’ van kunstenaar Ton Hoe-Lau naar een andere plek om ruimte te maken voor de nieuwe oversteekplaats. Het kunstwerk komt te staan op de Reigersweide ter hoogte van de T-splitsing aan de Gooilandseweg. 

Bereikbaarheid 

Auto’s worden omgeleid met gele omleidingsborden. De wijk blijft bereikbaar vanaf twee kanten. Het parkeerterrein tegenover de Spar en de school blijft bereikbaar. Auto’s die naar het Mr. C. Kooimancentrum moeten, kunnen via Klein Dijkland. Auto’s kunnen ook via Klein Dijkland het parkeerterrein bereiken omdat er een rood paaltje wordt weggehaald. De hele omgeving blijft bereikbaar voor hulpdiensten. 

Fietsers, voetgangers en openbaar vervoer 

Fietsers en voetgangers worden met verkeersregelaars omgeleid. Het openbaar vervoer kan dezelfde route blijven rijden. Verkeersregelaars begeleiden dit tijdens de dienstregeling van de buslijn, van 06.00 uur tot en met 00.30 uur. Er staan ook verkeersregelaars klaar om aan het begin en aan het einde van de schooldag de schoolgaande kinderen te helpen met oversteken. 

Contact 

Bij vragen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager, Renate Grootfaam door een e-mail te sturen naar: grootonderhoud.weesp@amsterdam.nl of telefonisch op 06 1926 5274. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant