Samira Bouddount.
Samira Bouddount. Foto: Marieke van Veen

Samira Bouddount komt met Stichting Marokko Leest

Zorg

WEESP Op de openbare basisschool de Triangel, de school van haar kinderen, is Samira Bouddount als hulpmoeder al jaren betrokken bij de Liefde voor lezen-commissie. Ze vindt het een groot goed dat leesboeken voor Nederlandse kinderen zo toegankelijk zijn. Was dat in Marokko, het land waar haar roots liggen, ook maar zo. Daarom heeft ze Marokko Leest opgericht, een stichting die schoolbibliotheken gaat opzetten in Marokko. 

Op verschillende manieren probeert de advocate geld bijeen te krijgen voor het realiseren van haar doel. "Mijn kinderen helpen mee. Zij gaan langs de deuren om geld in te zamelen. Op www.marokkoleest.nl hou ik de stand daarvan bij. Via de site ga ik straks ook communiceren wat er met dit geld is gedaan." Ook overweegt de advocate een eetfeestje in de buurt, aan het eind van de ramadan: "In de Marokkaanse cultuur neemt eten een belangrijke plaats in en Nederlanders houden erg van het uitproberen van verschillende keukens." De ramadan is sinds deze week en wordt vrijdag 15 juni afgesloten met het Suikerfeest.

Om het eerste project van Marokko Leest te realiseren is 2000 euro nodig." Lees hier het artikel in het WeesperNieuws van deze week. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant