<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De vrijwilligers van de PlusBus staan klaar om te beginnen.
De vrijwilligers van de PlusBus staan klaar om te beginnen. (Foto: Willem van der Pol)

De PlusBus komt eraan, vanaf oktober de eerste uitstapjes

  Zorg

WEESP - Het duurt allemaal wat langer dan gepland, maar de PlusBus komt er echt aan: niet in juli, zoals in januari nog de planning was, maar wel in oktober staan de eerste uitstapjes gepland voor 55-plussers uit Weesp die minder mobiel zijn.

De PlusBus biedt 55-plussers die om wat voor reden dan ook zelf minder makkelijk weg kunnen uitstapjes in de omgeving aan. Denk hierbij aan musea, markten, restaurants, evenementen, tuincentra en concerten.

De PlusBus wordt mogelijk gemaakt door Versa Welzijn en het Nationaal Ouderenfonds. "Het gaat om kleinschalige uitjes in groepen van ongeveer zeven personen en heel belangrijk: de mensen worden thuis opgehaald en weer teruggebracht", vertelt initiatiefnemer Willem van der Pol. Samen met coördinator Betsy de Vries bereidt hij de start van de PlusBus in Weesp voor.

Aanpassingen
Alleen die bus, die moet nog komen. En dat gebeurt in oktober, aldus Van der Pol. De minibus wordt geleverd door het Nationaal Ouderenfonds. De bus moet worden aangepast zodat ook mensen die minder goed ter been zijn mee kunnen en dat kost tijd, een maand of vijf. En een hoop geld. Dat wordt straks (deels) terugbetaald uit de kaartverkoop als de bus eenmaal rijdt, en het is goed om te weten dat er voldoende belangstelling is.

Lees verder in de digitale editie

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.