Sandra Kloezen uit Weesp is CEO van Medical Navigator.
Sandra Kloezen uit Weesp is CEO van Medical Navigator. Foto: Marieke van Veen

Sandra Kloezen helpt kankerpatiënten door doolhof medische behandelingen

Zorg

WEESP - Sandra Kloezen werkt al jaren in de kankerbestrijding. De Weespse kwam vaak tegen dat patiënten te weinig wisten over hun opties. Onlangs startte ze Medical Navigator, een bedrijf dat mensen helpt bij het maken van keuzes bij medische behandelingen.

Medical Navigator maakt mensen wegwijs in het doolhof van medische mogelijkheden. "Je kunt het jezelf makkelijker maken met iemand die de weg weet", zo vertelt ze. 

Het bedrijf richt zich allereerst op mensen met kanker, maar dit kan worden uitgerold naar andere ziektebeelden. "De eerste stap is een telefonisch intakegesprek waarin iemands vragen worden besproken. Denk aan: heb ik alternatieven? Waar kan ik het best terecht voor mijn behandeling? En zijn er in het buitenland wellicht meer opties?" De volgende stap is dat Medical Navigator bij je thuis komt. Je situatie wordt uitgelegd, je vragen worden beantwoord, de informatie die je al had wordt gestructureerd en je wordt geholpen met de vragen die je aan je arts moet stellen. Aanvullend worden antwoorden op je vragen door een team van artsen en specialisten in kaart gebracht. "Alle informatie komt samen in je persoonlijke Medical Map zodat je overzicht hebt. Je krijgt helder wat voor jou belangrijk is en hoe dat matcht met de mogelijkheden. Zo kun je goed voorbereid samen met de behandelend arts weloverwogen keuzes maken."

Inmiddels is de weg naar Medical Navigator gevonden. En de waardering is hoog, zegt Kloezen.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant