Afbeelding
Foto: Arnaud Mooij

'Voor elkaar' verdient aandacht

Zorg

WEESP - Er is zo veel op het gebied van informele zorg in Weesp, maar de mogelijkheden zijn nog onvoldoende bekend onder de inwoners. De organisaties, de gemeente Weesp en het WeesperNieuws slaan nu de handen ineen om de bekendheid te vergroten.

De gemeente Weesp nam het voortouw met het opzetten van het netwerk 'Voor elkaar in Weesp'. Dit is een samenwerkingsverband van alle organisaties die - veelal gratis - uiteenlopende vrijwilligershulp kunnen bieden aan alle Weespers die ziek, hulpbehoevend, immobiel of eenzaam zijn.

Elkaar een handje helpen
Afgelopen voorjaar werd er een folder gelanceerd waarin al deze organisaties staan vermeld. De organisaties deelden afgelopen weken deze folder en aanvullende informatie om toerbeurt uit op de weekmarkt. Het WeesperNieuws haakt hier nu op in door al deze organisaties en hun diensten nader voor te stellen. In de krant van deze week verzorgen Alzheimercafé Weesp en Handjehelpen de aftrap.

Elke week, tot eind augustus, komen per krant twee organisaties aan het woord. Astrid Heijstee, wethouder van onder meer Gezondheidszorg, is blij met deze serie van deze krant: "Weesp heeft een bijzondere samenleving waarbinnen mensen veel voor elkaar doen. Dat komt denk ik door het dorpse karakter van ons stadje, mensen kijken hier nog echt naar elkaar om. Dat verdient de aandacht, zodat iedereen die hulp nodig heeft, weet waar hij of zij moet zijn."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant