WeHelpen.nl draait niet alleen om praktische hulp, zoals onderhoud aan de tuin, maar ook om gezelschap.
WeHelpen.nl draait niet alleen om praktische hulp, zoals onderhoud aan de tuin, maar ook om gezelschap. Foto: Pixabay
Voor elkaar

WeHelpen

Zorg

In Weesp hoeft niemand er alleen voor te staan. Er zijn hier tal van organisaties actief die uiteenlopende vrijwilligershulp bieden. In onze zomerserie 'Voor elkaar' leggen de organisaties uit wat ze voor Weespers kunnen betekenen. 

WeHelpen maakt hulp aanbieden en hulp krijgen heel eenvoudig


 

WEESP WeHelpen is een digitaal platform voor iedereen die een ander wil helpen of juist ergens hulp bij nodig heeft. Een soort marktplaats voor hulpaanbieders en hulpvragers zeg maar. WeHelpen is een coöperatie, opgericht door onder andere zorgverzekeraar CZ, de Rabobank en seniorenorganisatie BureauVijftig. Op de site is ook vraag en aanbod uit Weesp te vinden.

Welke hulp biedt WeHelpen? 
Op wehelpen.nl kunnen mensen aangeven dat ze best een keer iemand een handje willen helpen. En wie ergens hulp bij nodig heeft, kan dat ook aangeven. Die hulp kan van alles zijn, van klusjes in en om huis en het oplossen van een computerproblemen tot het wegwijs maken van vluchtelingen en vervoer van en naar de dokter.

Hoe kunnen Weespers zich hiervoor aanmelden? 
Dat is heel eenvoudig: je hebt eigenlijk alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf en bij voorkeur een foto toevoegt. Een account op wehelpen.nl is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar beschikbaar. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden. WeHelpen is ook actief op specifieke gebieden, zoals niet-aangeboren hersenletsel. Via wehelpenhersenletsel.nl kunnen betrokkenen informatie opvragen en hulp regelen zodat ze er niet alleen voor hoeven te staan.

Voor mensen rond iemand met hersenletsel is er een speciale site

Hoeveel Weespers hebben de weg naar WeHelpen al gevonden? 
Zoekend op 'Weesp' verschijnt er een lijst met 21 hulpaanbieders en 8 hulpvragers. Dit wordt op lokaal niveau ondersteund door Bernadette van Hees en Pietje Vlot van Versa Welzijn. Voorbeelden van aangeboden hulp zijn onder meer praktische hulp, taallessen, gezelschap en hulp bij financiën en administratie. Bij 'Gevraagd' wordt er uitgekeken naar onder meer een fietsmaatje, een wandelmaatje en mensen die tijd en aandacht willen besteden aan kinderen met een achterstand.

Wat is een hulpnetwerk? 
Een andere handigheid die WeHelpen biedt is het aanmaken van een online hulpnetwerk. Dat kan via hetzelfde account en is eveneens kosteloos. Een hulpnetwerk is bedoeld om samen met anderen in een afgeschermde omgeving de zorg rondom een persoon te organiseren. Bijvoorbeeld familieleden die samen voor een zieke moeder zorgen. Eén persoon maakt het netwerk aan en wanneer anderen via de mail zijn uitgenodigd en toegevoegd kan elk lid een activiteiten in de agenda aanmaken, logboekberichten schrijven, belangrijke mededelingen plaatsen en documenten delen.

weesp.wehelpen.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant