<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Nelly Vogel is de voorzitter van het PCOB in Weesp.
Nelly Vogel is de voorzitter van het PCOB in Weesp.
Voor elkaar Voor elkaar

Ouderenbonden PCOB en KBO

  Zorg

In Weesp hoeft niemand er alleen voor te staan. Er zijn hier tal van organisaties actief die uiteenlopende vrijwilligershulp bieden. In onze zomerserie 'Voor elkaar' leggen deze organisaties uit wat ze voor Weespers kunnen betekenen. 

'Voor ouderen wordt veel gedaan, je hoeft je niet eenzaam te voelen'


WEESP De PCOB is een ouderenbond en werkt sinds kort samen met een andere ouderenbond in Weesp, namelijk het KBO. "Wij organiseren nu samen activiteiten", aldus voorzitter Nelly Vogel van het PCOB. Leden van deze bonden ontvangen maandelijks een landelijke magazine.

Wat bieden jullie ouderen in Weesp?
"We organiseren iedere maand een bijeenkomst met lezingen over onderwerpen zoals voeding en gezondheid, veiligheid en reisverslagen. Ook onderwerpen die interessant zijn voor mannen. Omdat we een christelijke bond zijn, bespreken we ook serieuze onderwerpen. Driemaal per jaar maken we een busreis.Twee weken geleden zijn we met 45 leden naar Sliedrecht gegaan en hebben we gevaren op de Merwede. Deze maand gaan we eten in Oversingel en in oktober naar Joure in Friesland waar we naar de D.E.-fabriek gaan. Op 20 september komt iemand spreken over Flevoland. Deze activiteiten organiseren we om de eenzaamheid op te vangen van ouderen."

Werken jullie samen met andere organisaties? 
"Ja, dat doen we regelmatig. Ik maak elke maand een nieuwsbrief voor onze leden met informatie wat er te doen is in Weesp zoals wat de gemeente of Versa Welzijn organiseren. Versa heeft iedere eerste en derde maandag van de maand een middag in de Wintertuin met spelletjes en gezellig met elkaar praten onder het genot van een kopje koffie of thee. In het Lichthuis kan er op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen koffie of thee gedronken worden. Eén keer in de maand ben ik daar de gastvrouw. Ik heb wel het gevoel dat er voor oudere inwoners veel gedaan wordt in Weesp en je hoeft je hier dan ook niet eenzaam te voelen."

'Driemaal per jaar maken we een busreis met leden van de PCOB'

En hoe zit het met de PCOB zelf? Hebben jullie last van vergrijzing?
"We hebben veel oudere leden en willen graag ook 'jongeren' erbij betrekken en dan bedoel ik vanaf een jaar of zestig. De bestuursleden van onze afdeling zijn rond de tachtig jaar. Ik vraag me wel af wie mijn functie als voorzitter overneemt als ik het niet meer aan kan. Straks is er geen voorzitter en bestuur meer en houdt de ouderenbond op te bestaan. Dat mag niet gebeuren want daar is de PCOB te belangrijk voor. Ik hoop dat senioren die dit verhaal lezen, zich willen aansluiten bij PCOB of KBO."

Wat vind jij belangrijk voor ouderen?
"Ik weet uit ervaring dat het belangrijk is dat je met een computer kunt omgaan zodat je contact hebt met familie, maar bijvoorbeeld ook om spelletjes op te doen. Ik kan ook niet meer zonder mijn mobiele telefoon. Je kunt appen of sms'en met je kinderen, kleinkinderen en vrienden en je bent meteen op de hoogte als er iets belangrijks gebeurt. Daar wil ik me sterk voor maken en kijken hoe we dat kunnen organiseren in Weesp."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
 

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>