<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Vorig jaar werd het 30-jarig bestaan gevierd met een muzikale bingo.
Vorig jaar werd het 30-jarig bestaan gevierd met een muzikale bingo. (Foto: Marieke van Veen)
Voor elkaar Voor elkaar

Zonnebloem Weesp

  Zorg

In Weesp hoeft niemand er alleen voor te staan. Er zijn hier tal van organisaties actief die uiteenlopende vrijwilligershulp bieden. In onze zomerserie 'Voor elkaar' leggen de organisaties uit wat ze voor Weespers kunnen betekenen. 

'Een maatschappij waarin niemand langs de zijlijn hoeft te staan'


WEESP De Zonnebloem bezoekt mensen met een fysieke beperking en organiseert uitstapjes, excursies en gezellige bijeenkomsten. Nathan van den Hoogenband, Secretaris van de Zonnebloemafdeling Weesp, Nigtevecht en Driemond vertelt meer over het hoe en waarom.

Welke hulp biedt de Zonnebloem? 
"Wij zetten ons in voor mensen met een beperking zodat zij ook leuke dingen kunnen doen en niet alleen thuis hoeven zitten. In de praktijk maken vooral ouderen gebruik van onze diensten, maar eigenlijk is De Zonnebloem er voor alle leeftijden. We komen bij de mensen thuis, houden koffiemiddagen, organiseren uitjes en andere gezellige bijeenkomsten."

Hoeveel Weespers maken gebruik van deze mogelijkheden? 
"In totaal ongeveer 120, vooral ouderen dus. Bij de koffiemiddagen zit er elke maand zo'n veertig man. Op huisbezoek gaan we momenteel slechts bij zes Weespers. Dat aantal is afgelopen jaren behoorlijk teruggelopen. We doen die huisbezoeken met liefde, maar hebben liever dat mensen naar de groepsactiviteiten komen omdat ze daar ook elkaar leren kennen en niet alleen de vrijwilligers."

'Bij de maandelijkse koffiemiddag is de deur open voor iedereen'

Hoe komen mensen bij jullie terecht?
"Tijdens de maandelijkse koffiemiddag in De Wintertuin staat de deur open voor iedereen. De eerstvolgende is maandag 10 september van 14.00-16.00 uur in de Wintertuin. De entree bedraagt drie euro, inclusief consumpties. De bezoekers kunnen een spelletje doen of een praatje maken met elkaar en de vrijwilligers. Mensen die slecht ter been zijn en geen vervoer hebben, kunnen ons bellen. We kunnen altijd wel wat regelen. Eens per jaar gaan we individueel na of ons aanbod nog aansluit bij de iemands behoeften of dat er meer aandacht of aanpassing gewenst is."

Hoeveel vrijwilligers zijn er actief binnen jullie afdeling?
"We zijn met een fijne groep van twintig man. Dat loopt goed, maar we hebben wel erg behoefte aan meer mensen voor het vervoer. Die mensen die moeilijk lopen willen halen en brengen naar onze activiteiten. Mensen die zin hebben om ons team te versterken, kunnen zich bij mij melden."

Waarom ben jij dit gaan doen? 
"Ik werk in de gezondheidszorg, maar wilde daarnaast ook op lokaal niveau iets beteken voor mensen. Ik ben opgegroeid in Weesp en een heel betrokken inwoner. Ik vind het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een maatschappij waarin plek is voor iedereen en niemand langs de zijlijn hoeft te staan."

www.zonnebloem.nl/weesp / ns.vdhoogenband@gmail.com / Nathan: (06)51 55 43 94


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
 

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>