<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

'Voor elkaar' in onlinedossier

  Zorg

WEESP Waar kun je als Weesper terecht al je je (soms) alleen voelt? Waar kun je als mantelzorger hulp krijgen als het je te veel dreigt te worden? En wat als de onbetaalde rekeningen zich opstapelen terwijl je geen cent te makken hebt? Als er iets duidelijk is geworden uit onze serie 'Voor elkaar' dan is het wel dat niemand in Weesp er alleen voor hoeft te staan.

Enorm veel Weespers zijn bereid hun medemens belangeloos te helpen. Dat varieert van eenmansacties als koken voor de alleenstaande, oudere buurvrouw tot vrijwillige, gespecialiseerde hulpverlening via een maatschappelijke organisatie. Al die organisaties die vrijwilligershulp bieden, zijn door de gemeente Weesp ondergebracht in een netwerk van informele zorg, 'Voor elkaar in Weesp' genaamd.

Dat was voor het WeesperNieuws de aanleiding elke organisatie uitgebreid aan het woord te laten, om zo inzichtelijk te maken wat er op dit gebied allemaal mogelijk is in Weesp. Op pagina 13 is de laatste aflevering in deze serie te vinden; daarin vertelt de rooms-katholieke parochie van Levend Water onder meer dat de kerkdeuren openstaan voor iedereen die persoonlijke ervaringen, vreugde en problemen met anderen wil delen.

Onlinedossier
Alle twintig interviews zijn ook gepubliceerd op weespernieuws.nl. Onder het dossier / de zoekterm 'Voor elkaar' zijn ze makkelijk te vinden en terug te lezen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.