De scootmobieltocht, een van de activiteiten van de buurtsportcoach.
De scootmobieltocht, een van de activiteiten van de buurtsportcoach.

Weesp trekt geld uit voor tweede buurtsportcoach

Zorg

WEESP - De gemeenteraad heeft in de begroting van 2019 geld vrijgemaakt om in Weesp een tweede buurtsportcoach aan te stellen.

Wethouder Astrid Heijstee (WSP) van sociaal beleid is daar ontzettend blij mee. "Als je ziet wat de buurtsportcoach bereikt heeft, dan ben ik daar heel trots op. De buurtsportcoach zorgt dat uiteindelijk iedereen in Weesp kan sporten en bewegen", zegt ze in ons wekelijkse B&W-gesprek.

Seniorentennis
Die complimenten gaan naar Ingmar Kolbrink, want hij is sinds 2017 de buurtsportcoach. De 30-jarige Amersfoorter werkt bij Versa en is van daaruit de buurtsportcoach in Weesp. Kolbrink kijkt waar behoefte aan is en probeert een Weesper sportclub te vinden die daarin kan voorzien. Zijn eerste taak is dus vooral verbindingen leggen. Zo is er seniorentennis ontstaan bij de Weesper Tennisclub. 

Een ander succesnummer is de scootmobieltocht, die Kolbrink met enige regelmaat zelf organiseert. En in de zomervakantie zorgde Kolbrink voor sport en spel op het schoolplein, zodat kinderen die niet op vakantie konden toch lekker konden buitenspelen.

Diverser aanbod
Komend jaar is er dus geld voor nóg een buurtsportcoach, waarmee de beweegactiviteiten diverser en groter in aantal kunnen worden. "Dit sluit aan bij een rijksprogramma, omdat is het bewezen is dat je langer gezond blijft als je blijft bewegen", besluit Heijstee.

Gesprek
Beluister hier het B&W-gesprek met wethouder Heijstee. Na de buurtsportcoach gaat het ook over mantelzorg, educatiekansen en de wachtlijsten in de kinderopvang.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant