Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Regionaal Medisch Centrum opent de deuren

Zorg

WEESP Tergooi heeft vandaag het Regionaal Medisch Centrum Weesp in gebruik genomen. Wethouder Astrid Heijstee knipte met een enorme schaar een groot rood lint door. 

Daarvoor had ze al in een toespraak laten weten enorm blij en trots te zijn dat Tergooi Weesp heeft uitgekozen voor deze nieuwe zorgvoorziening. Weesp is de eerste in de regio met een Regionaal Medisch Centrum. 


Wethouder Heijstee neemt het woord. 

Hans den Hollander, voorzitter van de Raad van Bestuur van Tergooi, vertelde in het kort wat het idee achter dit nieuwe initiatief is. Met het Regionaal Medisch Centrum Weesp zet Tergooi de eerste stap op weg naar integrale gezondheidszorg waarbij verschillende zorgverleners intensief met elkaar samenwerken. Het centrum biedt veel verschillende vormen van medische zorg onder één dak.

Zo is er een Diagnosestudio en zijn de spreekuren van de poliklinieken Weesp hier naartoe verhuisd. In maart begon Huisartsenpraktijk Vechtrijk in het centrum en in mei starten Fysio Holland, Huidzorg Weesp en FoodWise Diëtisten Weesp. Het centrum zit aan de Korte Muiderweg 2a en is bereikbaar via een afslag van de rotonde na de Bouhuijstunnel. 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant