Afbeelding
Foto's: Vivium Wijkteam Weesp

Vivium Wijkteam Weesp trakteert alle cliënten op een high tea

Zorg

WEESP Het idee ontstond vorig jaar tijdens een teamvergadering: zou het niet leuk zijn om iets voor de cliënten te organiseren en zo de eenzaamheid wat te doorbreken? Al snel was het idee voor een high tea geboren.

Verpleegkundige Ella Mansveld: "Aangezien ons team groot is - we zijn met 15 medewerkers en 100 cliënten - was het een hele uitdaging. Waar konden we op een leuke manier zo veel cliënten goed ontvangen?" Het werd de Theaterzaal van verpleeghuis De Hogeweyk. Er werd een werkgroep opgericht om alle ideeën te verzamelen en uit te voeren. Brieven werden uitgedeeld onder de cliënten en al snel kwamen de aanmeldingen binnen.

Vrienden van Vivium
"Om alle kosten te dekken hebben we Vrienden van Vivium benaderd en kregen we een mooi bedrag toegezegd. Ook was er een cliënt die veel mensen kent in Weesp, waardoor we middels sponsoring en financiële steun van de gemeente een prachtig bedrag bijeen kregen om onze cliënten een geweldige middag te bezorgen."

Afgelopen zondag was het zover. Namens het Wijkteam heette Mansvelt de cliënten en hun begeleiders welkom. Alle heerlijkheden werden op etagères gezet en het personeel van De Hogeweyk voorzag iedereen van koffie, thee en ander lekkers. Het geheel werd omlijst door livemuziek.

Mansvelt: "Prachtig om te zien wat muziek met mensen kan doen, het zorgt voor verbondenheid en maakt dat iedereen even zijn zorgen vergeet." Accordeonist Martin Döbelman kreeg iedereen aan het zingen. Ook de verpleegkundigen zongen uit volle borst mee met 'Het kleine café aan de haven'. De echtgenote van een cliënt nam tegen het einde het woord. Mansvelt: "Ze sprak ons team toe en liet weten dat ze ontroerd was dat wij dit ondanks alle drukte hadden geregeld. Wij kregen als bedankje allemaal een mooie roos."

De cliënten gingen om 15.30 uur zeer tevreden naar huis met een mooi aandenken op zak en veel om over te praten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant