Afbeelding

De GGD wil weten of jongeren gelukkig zijn

Zorg

WEESP De tweede- en vierdejaars leerlingen van het Casparus College en het Vechtstede College krijgen binnenkort op school een vragenlijst voor hun neus. Geen toets dit keer, maar een grootschalig onderzoek van de GGD, dat in kaart moet brengen hoe het gaat met de Nederlandse jeugd. 

De vragen gaan onder meer over geluk, stress, sport, seks, social media en alcohol/drugs. De antwoorden verstrekken de Gewestelijke Gezondheidsdienst belangrijke informatie over de gezondheidstoestand van jongeren. Hierop kunnen gemeenten, regio's en andere overheden hun beleid baseren. Tegelijkertijd bevat de vragenlijst informatie die jongeren over zichzelf aan het denken moet zetten. 

6000 jongeren
In de Gooi en Vechtstreek worden ongeveer 6000 jongeren ondervraagd. Landelijk gaat het om bijna 100.000 leerlingen. De resultaten zijn halverwege 2020 beschikbaar. Het onderzoek wordt eens in de vier jaar gehouden. De cijfers uit de laatste Gezondheidsmonitor van 2015 gaven aanleiding tot extra inzet op NIX18 (geen alcohol onder de 18). 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant