Wethouder Miner (staand, tweede van rechts) bezocht de inburgeringsklas.
Wethouder Miner (staand, tweede van rechts) bezocht de inburgeringsklas. Foto: Marco Keyzer

Taal- en inburgeringslessen blijven in Weesp aangeboden worden

Zorg

WEESP Bij een bezoek aan de inburgeringsklas in de bibliotheek heeft wethouder Maarten Miner maandag een Convenant Taal- en Inburgeringsonderwijs ondertekend.

Iedere week worden er in de bibliotheek aan de Oudegracht verschillende taal- en inburgeringscursussen gegeven. Met elkaar in een groep en in Weesp zelf dus, want dat is volgens de ondertekenaars van het convenant belangrijk om de taal en cultuur zo snel mogelijk op te kunnen pikken.

“Het goed beheersen van de Nederlandse taal en het kennisnemen van de Nederlandse cultuur is van essentieel belang voor het participeren in onze samenleving”, vindt Maarten Miner. “De mogelijkheden voor de inburgeraars worden dankzij kwalitatief hoogstaand onderwijs op deze manier gestimuleerd en benut.”

In Weesp
Zolang er voldoende behoefte is aan taal- en inburgeringslessen blijven deze in Weesp gegeven worden, is als uitgangspunt opgenomen in het convenant.

Nieuwe wet
Weesp is met dit convenant, dat het beleid van Amsterdam op dit gebied volgt, voorbereid op de nieuwe wet inburgering die in 2021 ingaat. Hierbij gaan de gemeenten de regie voeren over de inburgering en verzorgen zij de aanbesteding. Nu regelen inburgeraars dat nog zelf via een lening bij DUO. Aanbesteding door de gemeenten moet de kwaliteit van de opleidingen verhogen, terwijl de kosten omlaag gaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant