Afbeelding
Foto: RIVM

Zeven mensen met coronabesmetting in Gooi en Vechtstreek

Zorg

REGIO - Vanavond werd bekend dat een 52-jarige inwoner van de gemeente Hilversum is besmet met het coronavirus (COVID-19). Het is de eerste besmetting in deze gemeente. In totaal zijn er in de regio Gooi en Vechtstreek nu 7 besmettingen met het virus.

Eerder was al gemeld dat twee mannen uit Naarden, een man uit Blaricum en een man uit Huizen het virus hebben. Gisteren kwam daar een 32-jarige vrouw uit Bussum bij en eerder vandaag werd bekend dat een tweede Bussummer besmet is, een 46-jarige man. 

Voor zover bekend zijn er in Weesp nog geen besmettingen geconstateerd. Wel schijnen er mensen die in Weesp wonen, werken of leren te zijn getest op het virus.

De Hilversummer keerde recent terug van een skivakantie in Noord-Italië, waar hij het virus waarschijnlijk heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden redelijk, laat GGD Gooi en Vechtstreek weten. Zijn gezinsleden hebben geen klachten, maar blijven de komende 14 dagen wel uit voorzorg thuis. Er zijn geen schoolgaande kinderen bij betrokken. 

Hetzelfde geldt voor de Bussumse. De Bussummer waarvan vandaag bekend werd dat hij het virus heeft, heeft dat zeer waarschijnlijk opgelopen na contact met een bewezen coronapatiënt uit Amsterdam. Hij verblijft vanaf de eerste ziekteverschijnselen al thuis in isolatie, afgezonderd van zijn gezinsleden. In het gezin zijn twee schoolgaande kinderen. Zij hebben geen klachten, maar blijven de komende 14 dagen wel uit voorzorg thuis. 

Contactonderzoek
GGD Gooi en Vechtstreek doet bij alle patiënten contactonderzoek en brengt nauwkeurig in kaart met wie zij tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.  

Alertheid 
De GGD en het RIVM blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als er nieuwe patiënten worden gevonden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen ze de kans dat de ziekte zich verspreidt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant