Vaccinaties voor jeugd gaan even niet door.
Vaccinaties voor jeugd gaan even niet door. Archieffoto: Sander Heezen

Jeugd en Gezin stelt groepsvaccinaties uit vanwege coronavirus

Zorg

WEESP - De door Jeugd en Gezin geplande groepsvaccinaties in de week van 30 maart tot en met 3 april gaan niet door. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de verspreiding van het coronavirus is besloten deze vaccinatieronde uit te stellen.

Hiermee komt voor honderden kinderen uit Weesp de oproep om zich te laten vaccineren in sporthal De Zandzee in Bussum te vervallen. Er waren ruim 5.400 jeugdigen uit de Gooi en Vechtstreek aangeschreven. 

Nieuwe uitnodigingen
De vaccinaties voor 9-jarige jongens en meisjes (DTP/BMR) worden uitgesteld tot na de zomervakantie. Ook de vaccinaties aan 13-jarige meisjes (HPV) worden uitgesteld tot na de zomer. Met het uitstellen van een half jaar komt de bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar. De vaccinaties voor 14-jarige jongeren (meningokokken ACWY) worden verzet naar juni. Hiervoor ontvangen zij een nieuwe uitnodiging.

Afspraken gaan door
Alle afspraken (en eventuele vaccinaties) bij Jeugd en Gezin gaan gewoon door. Zowel op de consultatiebureaus, op het inhaal-vaccinatiespreekuur, als op de scholen. Ook de 22-wekenprik voor zwangeren wordt gewoon gegeven.

Coronavirus
De redenen voor deze tijdelijke aanpassingen van het Rijksvaccinatieprogramma zijn de bestrijding van het coronavirus en de daardoor ook ontstane hogere werkdruk bij de jeugdgezondheidszorg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant